Skip to main content

Ερντογάν για δημοψήφισμα: Τα αποτελέσματα προμηνύονται καλά

Ο Τούρκος πρόεδρος και η αντιπολίτευση πραγματοποίησαν τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις με στόχο να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η τουρκική αντιπολίτευση πραγματοποίησαν σήμερα τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις με στόχο να κινητοποιήσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, την παραμονή του κρίσιμου δημοψηφίσματος για τη συνταγματική αναθεώρηση και την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου.

«Τα τελευταία μηνύματα» ήταν ο τίτλος της εφημερίδας Hurriyet, την ώρα που ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους συμμετείχε σήμερα σε τέσσερις προεκλογικές συγκεντρώσεις, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ σε πέντε, όλες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ηγέτης του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, βρέθηκε σε περιοχή κοντά στην Άγκυρα και τα στελέχη του φιλοκουρδικού HDP στο Ντιγιάρμπακιρ, στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Στόχος όλων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, να πείσουν τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους σε ένα δημοψήφισμα το αποτέλεσμα του οποίου προμηνύεται αμφίρροπο.

«Αύριο, η Τουρκία θα λάβει μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις στην ιστορία της» δήλωσε ο Ερντογάν, προτρέποντας τους Τούρκους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες.

«Τα αποτελέσματα προμηνύονται καλά» υπογράμμισε. «Όμως αυτό δεν πρέπει να μας κάνει νωθρούς. Ένα ισχυρό «ναι» θα είναι το μάθημα που θα δώσουμε στη Δύση» τόνισε.