Δευτέρα 28 Μαΐου 2018
x

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΕΛΠΙΖΩ ΣΕ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΘΑΝΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Πιστεύω θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο (...) Όσον αφορά εμένα θα υπογράψω την εντολή χωρίς δισταγμό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Την επαναφορά της θανατικής ποινής ελπίζει ότι θα εγκρίνει η τουρκική Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με όσα είπε σε ομιλία του στο Τσανακαλέ.

«Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι ήρωες (σ.σ. του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15η Ιουλίου) δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Πιστεύω ότι Θεού θέλοντος μετά τις 16 Απριλίου θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για την απαίτηση σας για επιστροφή της θανατικής ποινής», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Όσον αφορά εμένα θα υπογράψω την εντολή χωρίς δισταγμό», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι αν ψηφιστεί η σχετική διάταξη τότε το νομοσχέδιο θα πρέπει να υπογραφεί από τον πρόεδρο της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία είχε καταργήσει τη θανατική ποινή το 2004 στα πλαίσια των προσπαθειών της να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πράγμα που σημαίνει ότι αν υπάρξει επαναφορά της εσχάτης των ποινών τότε η «πόρτα» της ΕΕ για την Άγκυρα θα κλείσει οριστικά.

Απαντώντας, μάλιστα, σε όσα κατά καιρούς έχουν διαμηνύσει ευρωπαίοι αξιωματούχοι για διακοπή των ενταξιακών συνομιλιών ο Ερντογάν είπε ότι «δεν είναι σημαντικό τι λένε ο Τζορτζ και ο Χανς. Αυτό που είναι σημαντικό για μένα είναι τι λέει ο λαός και ο νόμος».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ