Skip to main content

Ερντογάν: Δυσαρεστήθηκε από τη δήλωση Ομπάμα για τα τουρκικά ΜΜΕ

Ο Ερντογάν αντέδρασε στη δήλωση Ομπάμα, μετά τη συνάντησή τους. Τα θέματα Τύπου δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα συνομιλιών με τον Ομπάμα, είπε.

«Λύπη» για τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επέκρινε την «πολύ ανησυχητική πορεία» που ακολουθείται στην Τουρκία στο θέμα της ελευθερίας του Τύπου, εξέφρασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λίγο πριν αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον.

«Με λυπεί το γεγονός ότι τα σχόλια αυτά διατυπώθηκαν εν τη απουσία μου» δήλωσε σε Τούρκους δημοσιογράφους, μετά το τέλος των επαφών του στην αμερικανική πρωτεύουσα.

«Αυτά τα θέματα δεν περιλαμβάνονταν στην ατζέντα των συνομιλιών με τον Μπαράκ Ομπάμα. Δεν μου μίλησε για το θέμα αυτό. Σε προηγούμενες τηλεφωνικές συνομιλίες μας είχαμε μιλήσει για πιο χρήσιμα πράγματα από την ελευθερία του Τύπου» είπε, σύμφωνα με τουρκικές εφημερίδες.

«Οι εφημερίδες που με έχουν προσβάλει εξακολουθούν να υπάρχουν. Αυτό το είδος της προσβολής και της απειλής δεν επιτρέπεται στη Δύση. Εάν ο Ομπάμα είχε θέσει αυτό το θέμα (της ελευθερίας του Τύπου) στην ατζέντα των συνομιλιών μας, θα του το είχα πει» υποστήριξε.

«Δεν είναι μυστικό πως υπάρχουν ορισμένες δυναμικές στην Τουρκία που με ανησυχούν. Νομίζω ότι η προσέγγιση που υιοθετήθηκε σε σχέση με τον Τύπο μπορεί να οδηγήσει την Τουρκία σε μια πολύ ανησυχητική πορεία» ήταν η δήλωση του Ομπάμα, ο οποίος υποστήριξε πως έχει εκφράσει τις ανησυχίες του «ευθέως» στον πρόεδρο της Τουρκίας.