Skip to main content

Ερυθρός Σταυρός: Έκκληση για δωρεά παιδικών καροτσιών για πρόσφυγες

Έκκληση για δωρεά παιδικών καροτσιών και συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες απευθύνει ο Ερυθρός Σταυρός Θεσσαλονίκης.

Έκκληση για δωρεά παιδικών καροτσιών και συγκέντρωση ανθρωπιστικού υλικού για τους πρόσφυγες απευθύνει το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

Τα παιδικά καροτσάκια είναι απολύτως απαραίτητα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των οικογενειών των προσφύγων για το χρονικό διάστημα της παραμονής τους στην ουδέτερη ζώνη των ελληνοσκοπιανών συνόρων στην Ειδομένη, καθώς και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, εντείνει τις προσπάθειές του στα παραπάνω σημεία με όλες του τις δυνάμεις, καθώς οι ανάγκες λόγω της παρουσίας των χιλιάδων προσφύγων έχουν πολλαπλασιαστεί δραματικά και απευθύνει για άλλη μία φορά έκκληση στους πολίτες για τη συγκέντρωση των παρακάτω ειδών πρώτης ανάγκης:

-Τρόφιμα μακράς διάρκειας, όπως: εμφιαλωμένο νερό των 500ml, κονσέρβες ψαριού (τόνος), φιστίκια, σταφίδες, χουρμάδες, κράκερς. Βρεφικά είδη, όπως: γάλα βρεφικό σε μερίδες, μπιμπερό, μωρομάντηλα, πάνες, κρέμες παιδικές (σε γυάλινο βαζάκι).
-Είδη προσωπικής υγιεινής: χαρτί υγείας, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες,  ξυραφάκια, σαπούνια (σε πλάκα), σαμπουάν (μικρή συσκευασία).
-Υγειονομικό υλικό: γάζες, επιδέσμους, φυσιολογικούς ορούς, αντιϊσταμινινές αλοιφές, αντισηπτικά, αυτοκόλλητες γάζες και ψυκτικά σε σπρέι για τραύματα, αντιπυρετικά (παρακεταμόλη), αντιβηχικά-βλεννολυτικά  και καραμέλες για πονόλαιμο.

Η συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας γίνεται στο κτίριο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στο Λιμάνι, επί της οδού Κουντουριώτη 10, κατά τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8:30 το πρωί έως τις 2:30 το μεσημέρι.  

Το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Τμήμα Κιλκίς βρίσκονται στην περιοχή της Ειδομένης από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική - μεταναστευτική κρίση, και από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του Κέντρου Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων Διαβατών, προσφέροντας δέματα με ξηρά τροφή και ανθρωπιστικό υλικό, υπηρεσίες ιατρικής και νοσηλευτικής περίθαλψης και ψυχοκοινωνική στήριξη σε ενήλικες και παιδιά. Το ανθρωπιστικό έργο διεξάγεται με τη συνδρομή Νοσηλευτών - Κοινωνικών Λειτουργών –Σαμαρειτών Διασωστών  επαγγελματιών  και εθελοντών όλες τις ημέρες αλλά και σε νυχτερινές βάρδιες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ευχαριστεί θερμά όλους τους πολίτες και τις εταιρίες, που παρά την οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει την ελληνική κοινωνία, στέκονται με συγκινητικό τρόπο αρωγοί στο έργο του όλο αυτό το χρονικό διάστημα εκφράζοντας αισθήματα ευαισθησίας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.