Skip to main content

Έρημη πόλη η Θεσσαλονίκη - Ελάχιστα τα ανοιχτά καταστήματα

Ελάχιστα είναι τα καταστήματα που είναι σήμερα ανοιχτά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παγίδες τα πεζοδρόμια, ενώ ανοιχτοί είναι οι δρόμοι.

Νέκρωσε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ η αγορά υπολειτουργεί λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν από χθες το μεσημέρι.

Στους δρόμους, αν και έχουν καθαριστεί από αλατιέρες του δήμου, λίγα είναι τα οχήματα που κυκλοφορούν, καθώς πολλοί εργαζόμενοι δεν πήγαν στις δουλειές τους σήμερα φοβούμενοι νέα σφοδρή χιονόπτωση και πιθανό εγκλωβισμό σε περίπτωση αποκλεισμού δρόμων και επανάληψης των χθεσινών φαινομένων με τις ουρές αυτοκινήτων και τις πολύωρες μετακινήσεις. 

Ελάχιστα είναι τα καταστήματα που είναι σήμερα ανοιχτά, με τους ιδιοκτήτες να ανταποκρίνονται ουσιαστικά στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου και του δήμου για κλείσιμο. Ειδικά στην Εγνατία Οδό και τις κάθετες οδούς τα περισσότερα καταστήματα είναι κλειστά.

Την πιο "ζωντανή" εικόνα παρουσιάζει η οδός Τσιμισκή, όπου είναι ανοιχτά περισσότερα από τα μισά καταστήματα κυρίως λόγω της παρουσίας των αλυσίδων και των μεγάλων πολυκαταστημάτων. Ωστόσο, και αυτά υπολειτουργούν εξαιτίας της απουσίας αγοραστικής κίνησης.



Παγίδες για τους λίγους πολίτες, που κυκλοφορούν στο κέντρο, παραμένουν τα πεζοδρόμια, εξαιτίας του πάγου και του χιονιού.