Skip to main content

ΕΡΓΟΣΕ: Σύμβαση για την ολοκλήρωση της γραμμής Πολυκάστρου - Ειδομένης

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε περίπου 11,5 εκατ. ευρώ - Η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 15 μήνες

Υπεγράφη σήμερα στη Θεσσαλονίκη η σύμβαση κατασκευής του έργου για την ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών υποδομής της σιδηροδρομικής γραμμής Πολυκάστρου - Ειδομένης, συνολικού ύψους 11,5 εκατ. ευρώ και προβλεπόμενης ολοκλήρωσης σε 15 μήνες.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των έργων εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ στην Θεσσαλονίκη, η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου: «Ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών Υποδομής της Νέας Χάραξης της Σιδηροδρομικής Γραμμής Θεσσαλονίκης – Ειδομένης, στο τμήμα Πολύκαστρο – Ειδομένη, από Χ.Θ.52+262,00 έως Χ.Θ.72+858,91, κατασκευή κτιριακών εγκαταστάσεων του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Πολυκάστρου και της Σιδηροδρομικής Στάσης Μικρού Δάσους καθώς και επεμβάσεις επί των κτιριακών εγκαταστάσεων του υφιστάμενου Σιδηρ. Σταθμού Ειδομένης».

Σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση, η σύμβαση υπογράφηκε για λογαριασμό της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε από τον Δ/ντα Σύμβουλο, Θάνο Βούρδα, και την ανάδοχο εταιρεία «ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑ Α.Τ.Ε.». Το συμβατικό οικονομικό αντικείμενο ανέρχεται στο ποσό των 11.493.975,32 ευρώ και η ολοκλήρωση των εργασιών προβλέπεται να γίνει σε 15 μήνες.

Με την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών ολοκληρώνεται η υποδομή της Νέας Σιδηροδρομικής Γραμμής Πολυκάστρου-Ειδομένης και στη συνέχεια ολοκληρώνονται οι εργασίες επιδομής και εγκατάστασης της Ηλεκτροκίνησης, οι οποίες θα εκτελεσθούν από την εν ενεργεία σύμβαση κατασκευής του αντιστοίχου έργου.