Skip to main content

Εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ Καρυπίδης έξω από το ΥΜΑΘ (vid)

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 40 στον αριθμό, διαμαρτύρονται έξω από το υπουργείο για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποιούν αυτήν την ώρα εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ Καρυπίδης.

Οι συγκεντρωμένοι, περίπου 40 στον αριθμό, διαμαρτύρονται για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων τους. Όπως ανέφεραν, θα συναντηθούν με αρμόδιους του υφυπουργείου ώστε να εκθέσουν τα αιτήματά τους.

«Το σωματείο συνεχίζει τον πολύμηνο αγώνα του μπροστά στις μεθοδεύσεις της εταιρείας για να χάσουν οι εργαζόμενοι το 50% των δεδουλευμένων τους και να υπογράψουν νέες συμβάσεις με μειώσεις μισθών έως 20%», τόνισε στη Voria.gr η Γαρυφαλλιά Καλαμαρά, πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης.

Πρόσθεσε, δε, ότι «οι εργαζόμενοι που είναι απλήρωτοι 8 και 9 μήνες διεκδικούν όλα τα δεδουλευμένα τους, μισθούς και επιδόματα».

«Εμείς ως κλαδικό σωματείο λέμε να μην περάσει η τρομοκρατία στους εργαζόμενους από μέρους της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να είναι ενωμένοι και συσπειρωμένοι στο σωματείο τους», συμπλήρωσε η κα. Καλαμαρά.

Από την πλευρά της η Νόπη Μουστακίδου, πρόεδρος του Πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στις επιχειρήσεις Καρυπίδης, χαρακτήρισε «κατάπτυστη» τη σύμβαση που τους ζητά ο εργοδότης να υπογράψουν, καθώς όπως λέει, προβλέπει μείωση μισθών της τλαξεως του 20%.

«Κανένας εργαζόμενος να μην υπογράψει αυτή τη συμφωνία», τόνισε η κ. Μουστακίδου.

Η εργαζόμενη της εταιρίας, Μαρία Πασχάλογλου έκανε λόγο για την ανακοίνωση του υπουργείου, η οποία υπερασπίζεται τους εργαζόμενους, λέγοντας πως η συμφωνία που ο εργοδότηςτ ζητά από τους εργαζομένους να υπογράψουν, είναι παράνομη.