Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: Συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πληρωθούμε

Το συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ χαρακτηρίζει δικαίωση του αγώνα τους τη σημερινή απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Τη συνέχιση της επ' αόριστον επίσχεση εργασίας τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης που απέρριψε το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων που υπέβαλε ο ΟΑΣΘ (δείτε εδώ).

Όπως είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων, Δημήτρης Τσερμενίδης, «θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μέχρι να πληρωθούμε». Σημείωσε ακόμη πως εάν ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, καταβάλει τα δεδουλευμένα του Ιουλίου, ύψους 3 εκατ. ευρώ, θα συνεδριάσουν για να αποφασίσουν πιθανό τερματισμό των κινητοποιήσεών τους. «Ο κ. Σπίρτζης δεσμεύθηκε χθες να μας πληρώσει για τον Ιούλιο, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχουν μπει τα χρήματα, εάν βάλει έστω τη μισθοδοσία του Ιουλίου μπορούμε να συζητήσουμε. Εάν βεβαίως εξοφληθούμε, τα λεωφορεία θα βγουν κατευθείαν στους δρόμους. Εάν πληρωθούμε σήμερα στις 18.00, στις 18:01 τα λεωφορεία θα είναι στους δρόμους της πόλης», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ χαρακτηρίζει τη δικαστική απόφαση δικαίωση του αγώνα τους, σημειώνοντας πως θέτει προς των ευθυνών τους τον ΟΑΣΘ και την κυβέρνηση για «άμεση εξεύρεση λύσεων και έξοδο της κρίσης που κρατά σε αγωνία αλλά και αφάνταση ταλαιπωρία τόσο εμάς τους εργαζόμενους όσο και τους πολίτες, εργαζόμενους, σπουδαστές, επαγγελματίες, και κάθε κοινωνική ομάδα της πόλης, αλλά και ολόκληρου του νομού Θεσσαλονίκης».

Η ανακοίνωση συνεχίζει: «Μετά την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων, κάνουμε έκκληση προς τους φορείς να ασκήσουν την κάθε επιρροή τους και πίεση - στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους - προς ΟΑΣΘ και κυβέρνηση, όχι προς μια μεροληπτική στάση προς εμάς, αλλά προς εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης για τη συνέχιση της συγκοινωνίας προς όφελος των πολιτών».

«Παραινέσεις του τύπου "επιστρατεύστε τους" (σσ το πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης) στοχεύουν μόνο στην έξαρση του κοινωνικού αυτοματισμού και μίσους μεταξύ κοινωνικών ομάδων, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και επί της ουσίας δεν επιτυγχάνουν αποτέλεσμα, παρά μόνο προκαλούν σύγχυση και επιπλέον προβλήματα. Σε αναμονή άμεσων λύσεων, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις», καταλήγει η ανακοίνωση.