Skip to main content

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ σε Σπίρτζη: Πλήρωσέ μας μέχρι την Παρασκευή

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ δίνουν προθεσμία στο υπουργείο Υποδομών μέχρι την Παρασκευή για την πληρωμή των δεδουλευμένων Ιουλίου – Αυγούστου.

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή δίνουν στο υπουργείο Υποδομών οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούν με κινητοποιήσεις.

Τα παραπάνω αναφέρουν οι εργαζόμενοι σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου τους, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά την απόφαση του ΔΣ του ΟΑΣΘ να στείλει στο υπουργείο Υποδομών τον λογαριασμό μισθοδοσίας τους, ώστε με ευθύνη του υπουργείου να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά για την εξόφληση των οφειλόμενων.

Ζητούν ακόμη να συνεχιστούν οι συναντήσεις όλων των αρμοδίων μέχρι την οριστική εξεύρεση λύσεων βιωσιμότητας του Οργανισμού και διασφάλισης της εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου  Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία του Συνδικάτου μας με θέμα ενημέρωση επί των εξελίξεων. Κυρίαρχο θέμα η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Α.Σ.Θ. ως προς το αίτημα του Υπουργού Μεταφορών κ. Σπίρτζη, να αποσταλεί ο λογαριασμός μισθοδοσίας εργαζομένων στο Υπουργείο ώστε με ευθύνη του Υπουργείου να καταβληθούν τα αντίστοιχα ποσά για την εξόφληση των οφειλόμενων μισθών Ιουλίου – Αυγούστου προς τους εργαζόμενους.  

»Ο Ο.Α.Σ.Θ., αν και διατύπωσε τις επιφυλάξεις του ως προς την νομιμότητα της διαδικασίας, απέστειλε προς τον Υπουργό Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων κ. Σπίρτζη τον λογαριασμό και το κόστος μισθοδοσίας εργαζομένων Ο.Α.Σ.Θ. για τους μήνες Ιούλιο  και Αύγουστο 2016. Ημερομηνία αποστολής 12 Σεπτεμβρίου 2016. Αναμένουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεων του κ. Υπουργού για κατάθεση των χρημάτων προς εξόφληση των δεδουλευμένων μας και παράλληλα ζητάμε την συνέχιση των συναντήσεων έως την οριστική εξεύρεση λύσεων βιωσιμότητας του Οργανισμού και διασφάλισης της εργασίας και αμοιβής των εργαζομένων. Η απόφασή μας είναι, αναμονή έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, οπότε και την ίδια ημέρα σε Διοικητικό Συμβούλιο που έχουμε καθορίσει, θα λάβουμε υπόψιν τις εξελίξεις και αναλόγως θα προγραμματίσουμε τις αντιδράσεις μας. Σε περίπτωση αρνητικών εξελίξεων – μη καταβολής των οφειλομένων – άμεσα θα εξαγγείλουμε κινητοποιήσεις.  

»Στην διάρκεια της εβδομάδος θα γίνουν προσπάθειες επαφών κι αν χρειασθεί αντιπροσωπεία του Συνδικάτου θα μεταβεί στην Αθήνα. Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση».