Skip to main content

Εργαζόμενοι κατά Μπουτάρη για τη μετάθεση συνδικαλιστή

Το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης καταγγέλει τον δήμαρχο για νέα εκφοβιστική τακτική σε βάρος συνδικαλιστών του δήμου.

Νέα εκφοβιστική τακτική από την πλευρά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης και του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης για τη μετάθεση του μέλους του Σωματείου Σωτήρη Βάιο από το τμήμα Ελεγκτών και Επιδοτών, που ήταν, σε ΚΕΠ.

Ο κ. Βάιος μιλώντας στη Voria.gr κάνει λόγο για εκδικητική ενέργεια του δήμου τονίζοντας μάλιστα ότι σκέφτεται να καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή σε βάρος του δήμου.

«Θεωρούμε ότι η μετακίνησή του και η ανάρμοστη επίθεση που δέχεται, αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Διοίκηση του Δήμου εχθρεύεται τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων. Δεν είναι η πρώτη φορά που καταφεύγει σε κατασταλτικά μέτρα απέναντι σε μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Το Σ.Ε.Δ.Θ. υπενθυμίζει τις συνδικαλιστικές ιδιότητες του υπαλλήλου Σωτήρη Βάιου:

1) Μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ
2) Μέλος της εκτελεστικής  στην ΕΔΟΘ (Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ-Νομού Θεσσαλονίκης)
3) Μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου- Δήμου Θεσσαλονίκης
4) Μέλος του Α΄θμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων, «υπάρχει το αμετάθετο και με τις δύο συνδικαλιστικές ιδιότητες του 1) ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΔΘ και 2) ως μέλος της εκτελεστικής του δευτεροβάθμιου οργάνου της ΕΔΟΘ».

«Γνωρίζουμε ότι οι φωνές μας ενοχλούν Δήμαρχε και επιχειρηματία Μπουτάρη, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να προστατέψουμε τους εργαζόμενους στον Δήμο Θεσσαλονίκης και να παλέψουμε ώστε οι υπηρεσίες να παραμείνουν με τον Δημόσιο και Κοινωνικό τους χαρακτήρα.

»Ξέρουμε ότι διαφωνείς, γιατί μπροστά σου βλέπεις μόνο επιχειρηματικές δραστηριότητες, καθώς έτσι έμαθες από μικρό παιδί αν θες, αλλά και λίγη δημοκρατία στην συμπεριφορά σου δεν βλάπτει.

»Κανείς δεν σε φοβάται και οι εργαζόμενοι στον Δήμο Θεσσαλονίκης θα σε θυμούνται ως μια κακή παρένθεση εργοδοτικής συμπεριφοράς», καταλήγει η ανακοίνωση.