Skip to main content

Εργαζόμενοι ΕΒΖ: Η κυβέρνηση πρέπει να πράξει το αυτονόητο

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων της ΕΒΖ στηρίζει την ομόφωνη απόφαση της δοίκησης για το άγονο του διεθνούς διαγωνισμού για τις δύο θυγατρικές της Σερβίας.

Να πράξει το αυτονόητο για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης ζητεί από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Εργαζομένων της βιομηχανίας, με σημερινή ανακοίνωσή της, εκτιμώντας ότι η σωτηρία της εταιρείας μπορεί να προέλθει από τη «σωστή διαχείριση και την μέγιστη αξιοποίηση των δύο θυγατρικών εταιρειών της Βιομηχανίας στη Σερβία».

«Κανένας από όσους έχουν εμπλακεί με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν πιστεύει πως το εκπονημένο πρόγραμμα που έχει επιβάλει η πιστώτρια Τράπεζα, μπορεί να σώσει την εταιρεία», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι και καλούν την κυβέρνηση σε λήψη σύντομων και προς το συμφέρον της Βιομηχανίας, των καλλιεργητών και όλων των εργαζομένων, αποφάσεων, γιατί, όπως τονίζουν, «για άλλη μία φορά χάνεται πολύτιμος χρόνος για τη βιωσιμότητας της εταιρείας». 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Πολλές φορές, ως εργαζόμενοι στο σύντομο παρελθόν έχουμε εκφράσει τις θέσεις μας και έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας για την λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης χρόνια τώρα, καθώς και τις θέσεις μας για την σωτηρία της.

Έχουμε τονίσει προς όλες τις κατευθύνσεις και προς όλους τους εμπλεκόμενους, ότι έτσι όπως «καταντήσανε» κάποιοι την Εταιρεία, η σωτηρία της μπορεί να προέλθει από την σωστή διαχείριση και την μέγιστη αξιοποίηση των δύο θυγατρικών εταιρειών της Βιομηχανίας στη Σερβία.

Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία του διεθνή διαγωνισμού πώλησης των δύο εταιρειών στη Σερβία, για τον οποίο ήμασταν και είμαστε αντίθετοι, ένας διαγωνισμός που προέκυψε έπειτα από εκβιαστική πίεση της πιστώτριας Τράπεζας με το πρόσχημα της σωτηρίας της εταιρείας, μέσα από την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

Κανένας από όσους έχουν εμπλακεί με την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης δεν πιστεύει πως το εκπονημένο πρόγραμμα που έχει επιβάλει η πιστώτρια Τράπεζα, μπορεί να σώσει την εταιρεία.

Μετά την ομόφωνη απόφαση της Διοίκησης της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. για το άγονο του διεθνούς διαγωνισμού εξαιτίας του τιμήματος (κατά πολύ χαμηλότερο της πραγματικής αξίας)  πιστεύουμε, ότι όλοι έχουν καταλάβει την σημασία των δύο εταιρειών για την συνέχιση της βιωσιμότητας της εταιρείας.

Δηλώνουμε την στήριξή μας σε αυτή την απόφαση και καλούμε την κυβέρνηση πράττοντας τα αυτονόητα, να πάρει τις αποφάσεις της.

Για άλλη μία φορά χάνεται πολύτιμος χρόνος για την βιωσιμότητα της εταιρείας, οπότε οι αποφάσεις θα πρέπει να είναι σύντομες και προς το συμφέρον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, των καλλιεργητών και όλων των εργαζομένων».