Skip to main content

Εργαζόμενοι δήμου: Να πάρει πίσω την ανάθεση αποκομιδής ο Μπουτάρης

Μόνο και μόνο τότε εγγυόμαστε την πλήρη ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Συντονισμός Συλλόγων του δήμου Θεσσαλονίκης

Την άμεση απόσυρση της πρόσκλησης ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο από τον δήμο Θεσσαλονίκης, απαιτεί ο Συντονισμός Συλλόγων του δήμου, με ανακοίνωσή του μετά τη σημερινή συνεδρίαση των συλλόγων του (ΣΕΔΘ, ΕΣΕΔΘ, ΣΕΚ, ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ Ν.ΘΕΣΝΙΚΗΣ) με εκπροσώπους της ΠΟΕ ΟΤΑ, μελών του Γενικού Συμβουλίου και της ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ, αλλά και μελών του Γενικού Συμβουλίου.

Ζητεί, δε, την απόσυρση των ΜΑΤ από τον χώρο του αμαξοστασίου απορριμματοφόρων του δήμου στην Πυλαία, ενώ καλεί τους εργαζόμενους να περιφρουρήσουν την εργασία τους.
 
Αναλυτικά οι ομόφωνες αποφάσεις της συνεδρίασης: 

«Στηρίζουμε το αγωνιστικό πλαίσιο της ΠΟΕ-ΟΤΑ και συνεχίζουμε ενωμένοι για την εξασφάλιση της εργασίας των συμβασιούχων συναδέρφων και την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου!

Καταδικάζουμε και απαιτούμε την άμεση απόσυρση της πρόσκλησης ανάθεσης αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης... Μόνο και μόνο τότε εγγυόμαστε την πλήρη ανάπτυξη του προσωπικού ασφαλείας, όπως ορίζεται σε κοινή συμφωνία Συλλόγων και Διοίκησης και με πλήρη ανοχή για την αποφόρτιση  εστιών έντονης συσσώρευσης απορριμμάτων, πάντα με την σημερινή οδηγία της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Απόσυρση των ΜΑΤ από τον χώρο του Αμαξοστασίου του Δήμου. Οι εργαζόμενοι μπορούν να περιφρουρήσουν την εργασία τους και θα νικήσουν!».