Skip to main content

Εργασίες διάνοιξης της οδού Βενιζέλου στην Νεάπολη

Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσονται οι εργασίες διάνοιξης της οδού, με παράλληλη δημιουργία χώρου στάθμευσης και νέας εισόδου στο Υποθηκοφυλακείο

Διανοίξεις οδών, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, υπογειώσεις δικτύων της ΔΕΗ και νέο ηλεκτροφωτισμό, περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, με στόχο την προώθηση της αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος, αυτή την περίοδο στη Νεάπολη νέο κεντρικό σημείο αναφοράς αποτελεί η διάνοιξη της οδού Ελ.Βενιζέλου στην περιοχή Στρεμπενιώτη μέχρι τα όρια του δήμου Παύλου Μελά (Πολίχνη). Πρόκειται για το τμήμα ενός κεντρικού οδικού άξονα που βρίσκεται πίσω από το συγκρότημα της Ι.Μητρόπολης και επί χρόνια παρέμεινε αδιάνοικτο και αδιαμόρφωτο.

Η ολοκλήρωση του έργου θα καταστήσει ασφαλέστερη την πρόσβαση των μαθητών στα παρακείμενα 4ο- 5ο Γυμνάσια Νεάπολης και 8ο-10ο-11ο Νηπιαγωγεία Νεάπολης, όπως επίσης και την κίνηση των πολιτών στην περιοχή και την πρόσβασή τους στη Μητρόπολη και τον Ι.Ν. Αγ. Ιωάννου Προδρόμου. Ταυτόχρονα, όμως, με τη δημιουργία παράπλευρου χώρου στάθμευσης και νέας εισόδου στο παρακείμενο κτίριο του Υποθηκοφυλακείου Νεάπολης βελτιώνονται οι συνθήκες εξυπηρέτησης των πολιτών στις καθημερινές συναλλαγές τους.

«Παρά τη δύσκολη εποχή και τα περιορισμένα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης, ο δήμος μας, καταβάλλοντας εκατομμύρια ευρώ από το ταμείο του, προχωρά σταθερά στην υλοποίηση των προγραμματικών του δεσμεύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητάς τους, χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις στις αρχές και στις προτεραιότητές μας. Έχουμε δεσμευθεί για την υλοποίηση του φιλόδοξου τεχνικού προγράμματος και με συνέπεια κινούμαστε σταθερά προς αυτή την κατεύθυνση», δηλώνει ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Δημήτρη Ζιγκερίδη.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αντώνης Σαουλίδης έκανε λόγο για μια «ολοκληρωμένη παρέμβαση στην περιοχή, που όχι μόνο την αναβαθμίζει ποιοτικά αλλά εξαλείφει πολλούς κινδύνους και καθιστά ασφαλή την καθημερινή κίνηση εκατοντάδων μαθητών και πολιτών». «Ταυτόχρονα, όμως, με το παράπλευρο έργο του χώρου στάθμευσης και τη δημιουργία νέας πρόσβασης στο Υποθηκοφυλακείο, αντιμετωπίζονται σοβαρά πρόσβασης και εξυπηρέτησης», πρόσθεσε.

Με ταχείς ρυθμούς

Οι εργασίες της διάνοιξης της οδού, προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ακολουθώντας, μάλιστα, ταχείς ρυθμούς, τονίζει ο δήμος. Ήδη έχει γίνει η εκσκαφή, η τοποθέτηση σιδηρού οπλισμού για τη θεμελίωση του τοιχίου αντιστήριξης που άρχισε  να κατασκευάζεται, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια της οδού και των παρακείμενων εγκαταστάσεων της ΚΕΥΝΣ.

Η μελέτη του έργου προβλέπει τις αρτιότερες παρεμβάσεις για κάθε φάση, ώστε να παραδοθεί μια καθ’ όλα σύγχρονη οδός, αντάξια του οράματος της διοίκησης του δήμου για την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος. Κάθε λεπτομέρεια έχει προβλεφθεί σε ό,τι αφορά τα πεζοδρόμια, κράσπεδα, κλίμακες, τάφρους, αντιολισθητικό οδόστρωμα, υπόγειο δίκτυο φωτισμού, που ενδέχεται να επεκταθεί, και για του οποίου τα φωτιστικά θα χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία «LED» για αποδοτική εξοικονόμηση ενέργειας.

Με την τμηματική προώθηση των εργασιών της διάνοιξης της οδού, θα ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και δημιουργίας νέας εισόδου στο Υποθηκοφυλακείο Νεάπολης, με ειδική πρόβλεψη για την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Το πάρκινγκ, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ, θα διαμορφωθεί με σταμπωτό δάπεδο, δυο κηπάρια και ξεχωριστό φωτισμό, και θα καλύπτει τις ανάγκες 30 περίπου αυτοκινήτων.

Να σημειωθεί ότι η εργολαβία που εκτελείται στη Δ.Ε. Νεάπολης, προϋπολογισμού 1.540.000 ευρώ, περιλαμβάνει ασφαλτοστρώσεις, διανοίξεις οδών, διαμορφώσεις πεζοδρομίων, κ.ά., και αφορούν σε εννέα οδούς που είναι οι: Αριστοτέλους, Αθ.Διάκου (από Μαδύτου έως Κ. Καραμανλή), Αν. Ρωμυλίας (Αριστοτέλους-Λ.Βύρωνος), Αρχ. Ιατρού (Ελ.Βενιζέλου-Π.Τσαλδάρη), Λ.Βύρωνος (Ελ.Βενιζέλου-Υδρ.Παπαγεωργίου), Αγ.Λαύρας (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αγ.Γεωργίου (Λαγκαδά-Π.Τσαλδάρη), Αδραμυτίου και Ελ.Βενιζέλου (Δ.Γληνού-Μητροπόλεως). Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ηλεκτροφωτισμού που αφορούν συνολικά 20 οδούς, με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει τοποθέτηση σύγχρονων μεταλλικών ιστών με φωτιστικά νέας τεχνολογίας (LED) για την εξοικονόμηση ενέργειας.