Skip to main content

Ερευνώνται δύο υποθέσεις πορνογραφίας ανηλίκων σε Αττική και Κορινθία

Οι δικογραφίες σε βάρος ενός 30χρονου και ενός άγνωστου έως τώρα δράστη σχηματίσθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Δύο δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος 30χρονου και άγνωστου δράστη, αντίστοιχα, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου σχηματίσθηκαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Για τη διερεύνηση των υποθέσεων προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών, που κατείχαν ή/και διαμοίραζαν, μέσω διαδικτύου, υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε οικίες στην Αττική και στην Κορινθία.

Από τις έρευνες που ακολούθησαν την 21η και 22η Φεβρουαρίου, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στις παραπάνω οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- φορητός Η/Υ,
- κινητό τηλέφωνο και
- εσωτερικός σκληρός δίσκος.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση, ενώ η προανάκριση για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του άγνωστου δράστη συνεχίζεται.