Skip to main content

Έρευνες για τους γονείς τριών κοριτσιών που βρέθηκαν μόνα στην Πάτρα

Πρόκειται για τρία κορίτσια 3, 2 ετών και επτά μηνών. Τα δύο παιδιά και το βρέφος εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας, για τον εντοπισμό των γονιών ή συγγενικών προσώπων δύο νηπίων και ενός βρέφους, που βρέθηκαν να περιφέρονται μόνα τους σε πεζοδρόμιο της οδού Ερυθρού Σταυρού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τρία κοριτσάκια, περίπου τριών ετών, δύο ετών και επτά μηνών αντίστοιχα. Τα δύο παιδιά  και το βρέφος εντόπισε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος ειδοποίησε την Αστυνομία.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όταν οι αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, βρήκαν τα τρία παιδιά μόνα τους και περίμεναν λίγη ώρα μήπως εμφανισθεί κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον εισαγγελέα Ανηλίκων, ο οποίος έδωσε εντολή να μεταφερθούν τα παιδιά στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας.

Έπειτα από τις πρώτες ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθησαν τα παιδιά, διαπιστώθηκε ότι δεν φέρουν ίχνη κακοποίησης, ούτε αντιμετωπίζουν κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας. Ωστόσο, οι γιατροί συνεχίζουν να τα παρακολουθούν, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έχει αναλάβει την φροντίδα τους.

Δεδομένου ότι δεν είχε δηλωθεί στην Αστυνομία εξαφάνιση παιδιών, αστυνομικοί έχουν ξεκινήσει έρευνες σε καταυλισμούς Ρομά που υπάρχουν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Ως προς την ποινική εξέλιξη της υπόθεσης, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει δικογραφία κατά αγνώστων για έκθεση ανηλίκων σε κίνδυνο.