Skip to main content

Έρευνα σε βάθος για τη ναυτική τραγωδία

Κλιμάκιο του Λιμενικού μεταβαίνει στη Βενεζουέλα για να ερευνήσει τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς στο Aegean Wind που κόστισε τη ζωή σε εννέα ναυτικούς, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες. Ξεκίνησε η διαδι
Εννέα ναυτικοί, μεταξύ τους τρεις Έλληνες, εντοπίστηκαν νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο πλοίο Aegean Wind, ενώ έπλεε ανοιχτά της Βενεζουέλας. Από την πλευρά της η η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για τον επαναπατρισμό των σορών των τριών άτυχων Ελλήνων ναυτικών.

Πρόκειται για τον ανθυποπλοίαρχο 23 χρόνων, τον γ΄ μηχανικό 52 χρόνων και τον ηλεκτρολόγο 55 χρόνων. Νεκροί εντοπίστηκαν και οι συνολικά έξι Φιλιππινέζοι ναυτικοί του πλοίου που αγνοούνταν.

Το 24μελές πλήρωμα του πλοίου που αποτελείτο από δεκαπέντε Φιλιππινέζους και εννέα Ελληνες ναυτικούς, ήταν φορτωμένο σιδηρομετάλλευμα και κατευθυνόταν στο Χιούστον, των ΗΠΑ.

Η φωτιά στο ελληνικό πλοίο έχει σβήσει και αναμένεται ρυμουλκό, προκειμένου να το οδηγήσει στο πλησιέστερο λιμάνι. Στη Βενεζουέλα αναμένεται να μεταβεί αξιωματικός του Λιμενικού, προκειμένου να διευκολυνθεί ο επαναπατρισμός των υπολοίπων Ελλήνων ναυτικών. Από την πυρκαγιά, επίσης, τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, δύο Ελληνες ναυτικοί, δύο αλλοδαποί και μια Ελληνίδα, δόκιμη αξιωματικός.

Ολοι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νησί, για νοσηλεία. H φωτιά εκδηλώθηκε χθες το πρωί στο ελληνικό φορτηγό πλοίο "Aegean Wind", ενώ αυτό έπλεε 90 ναυτικά μίλια βόρεια των ακτών της Βενεζουέλας.

 Η υπουργός Οικονομίας Λούκα Κατσέλη και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έφθασαν από την πρώτη στιγμή στο ενιαίο κέντρο έρευνας, συντονισμού έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, όπου και ενημερώθηκαν για την πορεία των ερευνών.

Η κ. Κατσέλη, σε δηλώσεις της, υπογράμμισε ότι θα γίνει έρευνα σε βάθος, με πρωταρχικό στόχο τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την αποφυγή άλλων τέτοιων καταστάσεων στο μέλλον. Μάλιστα, με εντολή της υπουργού,
αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και αρχιμηχανικοί της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να μεταβούν στην περιοχή που συνέβη η τραγωδία για να διερευνήσουν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.