Skip to main content

Έρευνα για πώληση γάλακτος από κλωνοποιημένες αγελάδες στη Βρετανία

Την έναρξη έρευνας μετά από τις καταγγελίες Βρετανού κτηνοτρόφου ο οποίος δήλωσε ότι πωλείται το γάλα από αγελάδες που έχουν κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την ΕΕ, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλ
Την έναρξη έρευνας μετά από τις καταγγελίες Βρετανού κτηνοτρόφου ο οποίος δήλωσε ότι πωλείται το γάλα από αγελάδες που έχουν κλωνοποιηθεί, κάτι που απαγορεύεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων της Βρετανίας.

Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος δεν αποκάλυψε το όνομά του, δήλωσε την Παρασκευή στην International Herald Tribune ότι κάθε μέρα αναμειγνύει το γάλα που αρμέγει από μία αγελάδα η οποία έχει γεννηθεί με την μέθοδο της κλωνοποίησης με αυτό των υπόλοιπων αγελάδων του κοπαδιού του.

Ο Βρετανός κτηνοτρόφος ανέφερε επίσης ότι έχει πουλήσει τα έμβρυα αυτής της αγελάδας σε κτηνοτρόφους που βρίσκονται στον Καναδά.

Η Υπηρεσία Ασφάλειας των Τροφίμων (FSA) «θα διερευνήσει φυσικά όλες τις πληροφορίες που αφορούν στην εισαγωγή στην τροφική αλυσίδα ενός νέου τροφίμου το οποίο δεν έχει εγκριθεί. Η Υπηρεσία δεν έλαβε κανένα αίτημα που να σχετίζεται με την κλωνοποίηση και δεν έχει χορηγηθεί καμία άδεια» δήλωσε εκπρόσωπος του οργανισμού.