Skip to main content

Ερχονται μεγάλες αλλαγές στην κορυφή της Δικαιοσύνης

Οι αλλαγές που δρομολογούνται στην ηγεσία του Αρείου Πάγου και γιατί - Οι βολιδοσκοπήσεις για τους νέους ανώτατους δικαστές της χώρας έχουν αρχίσει

Μεγάλης έκτασης δικαστικές ανακατατάξεις πρόκειται να λάβουν χώρα στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ο λόγος αφορά στις αλλαγές που θα γίνουν στην ηγεσία του Αρείου Πάγου, καθώς η πρόεδρος του, κ. Θάνου, καθώς και μια σειρά από αντιπροέδρους του, συμπληρώνουν το όριο ηλικίας και συνταξιοδοτούνται.

Ήδη, όπως πληροφορείται η Voria.gr, έχει ξεκινήσει μια άτυπη διαδικασία προς την κατεύθυνση της αντικατάστασης τους, προκειμένου να δρομολογηθεί η διάδοχη κατάσταση στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Ωστόσο, η ιστορία αυτή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από πολλές απόψεις. Κι αυτό γιατί στην Ελλάδα, ως γνωστόν, οι περισσότερες υποθέσεις αρχίζουν και τελειώνουν στα δικαστήρια.

Για παράδειγμα, από την έως τώρα εμπειρία προκύπτει ότι στη χώρα μας όλα τα μεγάλα deals, τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα (αποκρατικοποιήσεις), κάποια στιγμή – δυστυχώς – καταλήγουν στη δικαιοσύνη. Εξ αυτού του λόγου, λοιπόν, θα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες οι πρώτες ακροάσεις των υποψηφίων για να αναλάβουν τα ηνία, στη βουλή, ωσονούπω.

Μαθαίνουμε, μάλιστα ότι οι βολιδοσκοπήσεις για τους νέους ανώτατους δικαστές της χώρας, έχουν ξεκινήσει ήδη, στο παρασκήνιο.

Οι τελικές επιλογές, πάντως, δεν πρόκειται να γίνουν πριν από τα μέσα Ιουνίου και ασφαλώς θα συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον όλων των άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενων.