Skip to main content

Ερχονται μεγάλα deals από τις αποκρατικοποιήσεις

Τον Μάρτιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της διαδικασίας πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών - Πότε ξεκαθαρίζει η υπόθεση ΛΑΡΚΟ

Ως τον Μάρτιο έχει δοθεί παράταση για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών που αφορούν στην πώληση του 65% της ΔΕΠΑ Εμπορίου. Κι έτσι ένα από τα μεγαλύτερα ενεργειακά deals στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, φαίνεται να μπαίνει στην τελική του ευθεία, συγκεντρώνοντας τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο από την Ελλάδα όσο κι από το εξωτερικό.

Ωστόσο, όπως πληροφορείται η Voria.gr, τον Μάρτιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση της διαδικασίας πώλησης του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών. Οπερ σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος μήνας θα είναι από τους κρισιμότερους ως προς το μέλλον του ομίλου συνολικά.

Σχεδόν παράλληλα, όμως προωθούνται και μια σειρά από άλλα εμβληματικά projects, πάντα από το πεδίο των αποκρατικοποιήσεων, που θα συζητηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, για παράδειγμα, μέσα στον Μάρτιο επίσης θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει επίσης η πραγματική κατάσταση αναφορικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ.

Επίσης, όπως εκτιμάται, μέσα στις επόμενες μέρες θα ξεκινήσει η φάση υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για τον υποθαλάσσιο χώρο αποθήκευσης αερίου στην Καβάλα. Το συμπέρασμα; Υπάρχει μεγάλη κινητικότητα, η οποία προσεχώς θα γίνει μεγαλύτερη.

Το ίδιο ωστόσο ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα. Η Voria.gr έχει μάλιστα υπόψη της ένα ενδεικτικό παράδειγμα, που «περιγράφει» όλη αυτή την εικόνα, με τον πιο παραστατικό τρόπο. Μάλιστα, πέρασε στα ψιλά της επικαιρότητας, ωστόσο ήταν μια είδηση που έπρεπε να προσεχθεί. Ο λόγος αφορά στην πώληση της Paperpack στο κινεζικό fund Orlando-Equity Holding Limited. Το deal πέρασε σχεδόν απαρατήρητο, ίσως επειδή έκλεισε σχεδόν με το τέλος του 2020.