Πέμπτη 24 Μαΐου 2018
x

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

Το ΥΠΟΙΚ συστήνει ομάδα εργασίας με σκοπό τη διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις επί της φορολόγησης των οχημάτων και των τελών κυκλοφορίας

Ομάδα Εργασίας «με έργο την διατύπωση προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις σχετικά με την τροποποίηση και τον εξορθολογισμό των νομοθετικών διατάξεων που αφορούν στη φορολόγηση των οχημάτων και στα τέλη κυκλοφορίας«, συστήνεται στο υπουργείο Οικονομικών με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την ανησυχία για νέες φορολογικές επιβαρύνσεις δεδομένης της αναζήτησης, υπό την πίεση των δανειστών, μέτρων για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Άλλωστε οι πληροφορίες θέλουν να έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές προτάσεις για αύξηση του φόρου στη βενζίνη, αλλά και στα αυτοκίνητα.

Η απόφαση του υπουργού υπεγράφη στις 18 Μαρτίου και ορίζει χρονοδιάγραμμα παράδοσης των προτάσεων στις 29 Απριλίου. «Η Ομάδα Εργασίας δύναται να καλεί στις συνεδριάσεις της εμπειρογνώμονες και σχετικούς φορείς, για την υποβοήθηση του έργου της, αν αυτό απαιτηθεί», αναφέρεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ