Skip to main content

Έρχεται νομοσχέδιο-σκούπα για να κλείσει η συμφωνία με τους εταίρους

Κωδικοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις σε πολυνομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, μετά τη συγκρότηση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Τσακαλώτο.

Όλο και περισσότερα σημάδια ότι η κυβέρνηση καίγεται για συμφωνία με τους δανειστές-εταίρους προκύπτουν τις τελευταίες ώρες, σε συνέχεια της συγκρότησης της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης που θα συντονίζει ο ο Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η ομάδα διαπραγμάτευση συνεδρίασε στο υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να προετοιμάσει πολυνομοσχέδιο για την κωδικοποίηση των μεταρρυθμιστικών προτάσεων που περιέχει η «λίστα Βαρουφάκη» στο πλαίσιο της εξελισσόμενης διαπραγμάτευσης. Τα άρθρα του νομοσχεδίου αφορούν δημοσιονομικά ζητήματα, τη φορολογική διοίκηση, τις δημοπρασίες των τηλεοπτικών συχνοτήτων, τη φορολόγηση τηλεοπτικών διαφημίσεων, τη μεταρρύθμιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, κλπ.

Στη σύσκεψη, εκτός των κ.κ. Τσακαλώτου και Βαρουφάκη, πήραν μέρος ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο Υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης, ο Υπουργός Επικρατείας κ. Νίκος Παππάς και ο Γενικός Γραμματέας της κυβέρνησης  κ. Σπύρος Σαγιάς.