Skip to main content

Έρχεται και στη Θεσσαλονίκη από απόψε ο χιονιάς (φωτο)

Χιονοπτώσεις, πιθανότατα πυκνές, ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, από απόψε έως και την Τετάρτη, προβλέπει από σήμερα η ΕΜΥ

Ούτε η Θεσσαλονίκη φαίνεται πως θα στερηθεί το χιόνι από το δριμύ κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, όπως τουλάχιστον προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, ο χιονιάς κάνει... στροφή και, εκκινώντας από την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, αναμένεται να φτάσει και στον νομό Θεσσαλονίκης, από τις απογευματινές ώρες σήμερα. Η Υπηρεσία προβλέπει για απόψε πυκνές χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά του νομού, ενώ την Τρίτη ο χιονιάς θα επηρεάσει και το κέντρο της πόλης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει ούτε σήμερα τους 0 βαθμούς Κελσίου και θα κυμανθεί από -8 έως -1. Οι άνεμοι στην πόλη θα πνέουν βορειοδυτικοί, εντάσεως 5 έως 6 μποφόρ.

Μάλιστα, κατά τα πιο πρόσφατα στοιχεία, πυκνές χιονοπτώσεις αναμένεται να επιμείνουν και αύριο Τρίτη, ενώ υπάρχουν ενδείξεις για νέα επέλαση του χιονιά στον νομό και κατ' επέκταση στην πόλη την Τετάρτη.

Δείτε το σχετικό γράφημα της ΕΜΥ για τη Θεσσαλονίκη, από σήμερα έως και τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη:

 

Στην κατάψυξη η χώρα έως και την Πέμπτη

Μέχρι και το βράδυ της Τρίτης θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση τα καιρικά φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται από την Τετάρτη και από τα δυτικά.

Αναλυτικά, σύμφωνα με νέο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ:

1) Σήμερα και αύριο Τρίτη:

- Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Στην Αττική αναμένονται από απόψε παροδικές χιονοπτώσεις, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.  

- Θα επικρατήσει παγετός, κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

- Τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από απόψε στη νότια Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

- Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι θα πνέουν από απόψε στο Αιγαίο.

2) Την Τετάρτη και την Πέμπτη:

- Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης

- Θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.

Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.