Skip to main content

Έρχεται και πάλι η τρόικα, ξεκινά η τρίτη αξιολόγηση

Η επιστροφή του κλιμακίου των δανειστών, όμως, δεν θα είναι η μοναδική των ημερών, αφού στη χώρα μας καταφθάνουν και στελέχη του SSM για τις τράπεζες

Από σήμερα αρχίζει να μετρά και πάλι αντίστροφα ο χρόνος της Ελλάδας για την ολοκλήρωση μιας ακόμα αξιολόγησης! Μπορεί ο εφιάλτης της δεύτερης να ολοκληρώθηκε μόλις πριν από μερικές μέρες, όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα έχει την πολυτέλεια να πάρει μεγάλες ανάσες. Τουλάχιστον αυτό αποδεικνύεται στην πράξη. Κι αυτό γιατί αρχίζει εντός των επόμενων ωρών η διαδικασία της τρίτης αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται η Voria.gr, τις επόμενες ώρες επιστρέφει στην Ελλάδα το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας. Σκοπός της επίσκεψής του θα είναι να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι αν ξεκίνησαν οι προεργασίες εν όψει της τρίτης αξιολόγησης που αρχίζει δυναμικά τον Σεπτέμβριο, με στόχο την υλοποίηση άλλων 135 προαπαιτουμένων.

Ένα βασικό ζητούμενο, πάντως, αποτελεί αν το συγκεκριμένο κλιμάκιο θα βρει κάποιον υπουργό στη... θέση του. Μπορεί ο κ. Αλέξης Τσίπρας να απαγόρευσε για φέτος τις διακοπές στους υπουργούς του (ως είθισται), ωστόσο τα very long weekends έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η επιστροφή του κλιμακίου των δανειστών, όμως, δεν θα είναι η μοναδική των ημερών. Άλλες πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι αυτή την εβδομάδα θα έρθουν στην Αθήνα και στελέχη του SSM για να ελέγξουν τις τράπεζες σε ό,τι αφορά στα κόκκινα δάνεια. Εκεί υπάρχει θέμα, όπως μπορεί να το επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε αυτό το μέτωπο είναι περιορισμένη και το γεγονός έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία εκτός συνόρων. Άλλωστε, το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα, αν ρίξει κανείς μια ματιά στην τελευταία έκθεση του ΔΝΤ, μεταξύ άλλων...