Skip to main content

Έρχεται η 3η Γιορτή Αγωγής Υγείας στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Παράλληλα διοργανώνεται και Ημερίδα στην οποία θα αναπτυχθούν δράσεις των σχολείων με παιγνίδια, θεατρικά δρώμενα, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδια κ.α.

Την 3η Γιορτή Αγωγής Υγείας διοργανώνει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία και με άλλους φορείς, στις 27 και 28 Απριλίου, από τις 09:00 έως τις 14:00 στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου (Πατρών και Τεγοπούλου 2 στον Εύοσμο).

Παράλληλα διοργανώνεται και Ημερίδα με θέμα «Προτεραιότητες και καινοτομίες στην Αγωγή Υγείας» στην οποία θα ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις από τους συμμετέχοντες, θα αναπτυχθούν δράσεις των σχολείων με παιγνίδια, θεατρικά δρώμενα, κολάζ, ζωγραφική, τραγούδια, βίντεο και άλλες καινοτόμες θεματικές για την Υγεία.

«Η 3η Γιορτή Αγωγής Υγείας τελεί για πρώτη φορά υπό την αιγίδα, την στήριξη και την αρωγή του Υπουργείου Υγείας. Φέτος δίνουμε ένα διαφορετικό στίγμα στην όλη οργάνωση με έμφαση στην καινοτομία μετατρέποντας ένα απρόσωπο ημιυπόγειο χώρο του ΚΥΑΤ σε ένα πειρατικό καράβι, με νησιά, με αραξοβόλια, με τον λαβύρινθο της γνώσης και με δράσεις από τα σχολεία που υπόσχονται σε όλους ένα δημιουργικό και γεμάτο φαντασία διήμερο» δήλωσε η Επισκέπτρια Υγείας Κ.Υ.Α.Τ. Ευόσμου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Δάφνη Χαλκιά. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι όχι μόνο γιατί συνδιοργανώνουμε την 3η Γιορτή Αγωγής Υγείας, η οποία αφενός μεν ενημερώνει τους μαθητές σε θέματα υγείας και αφετέρου ενεργοποιεί τους συναρμόδιους φορείς (που αφορούν την υγεία των μαθητών) να γίνουν πιο συνεργάσιμοι και πιο αποτελεσματικοί, αλλά κυρίως γιατί ο πρωταρχικός μας στόχος που ήταν - αυτή η γιορτή να εξελιχθεί σε θεσμό- γίνεται πραγματικότητα με πολλαπλά και μακροχρόνια οφέλη για την υγεία, την αγωγή, την παιδεία, την προστασία και την πρόληψη για όλους», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της δημόσιας Υγείας κ. Αλέξανδρος Παρασκευόπουλος προσκαλώντας όλους τους Δημότες να παρακολουθήσουν τις εργασίες της ημερίδας στην οποία θα τεθούν σημαντικά θέματα για την προάσπιση της υγείας των παιδιών που μας αφορούν όλους.

Στη συνδιοργάνωση συμμετέχουν η Διεύθυνση Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ευόσμου, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το 3ο Σύστημα Α/Π Αμπελοκήπων, μαθητές όλων των βαθμίδων, επαγγελματίες υγείας, εκπαιδευτικοί, Μονάδες Υγείας από όλη την Μακεδονία και εργαζόμενοι του Κ.Υ.Α.Τ.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα της 3ης Αγωγής Υγείας.