Skip to main content

Πώς να νιώσετε σαν... τουρίστας τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη

Προτάσεις από τη Voria.gr για διασκέδαση, ψυχαγωγία και... δροσιά, για όσους θα μείνουν αναγκαστικά στη Θεσσαλονίκη αυτόν τον Αύγουστο.

της Βάσιας Μπάρμπα

Ξεμείνατε στην πόλη και ο ανεμιστήρας δεν είναι αρκετή παρηγοριά για να αντέξετε την αυγουστιάτικη ζέστη της Θεσσαλονίκης; Μήπως οι διακοπές δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμά σας, αργούν ή μήπως η δουλειά δεν σας επιτρέπει να αποδράσετε έστω και για λίγες μέρες;

Δεν χρειάζεται να απελπίζεστε, γιατί η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που πάντα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις. Ναι, ακόμη και τον Αύγουστο. Αυτή είναι, λοιπόν, η ευκαιρία σας να ζήσετε στη Θεσσαλονίκη σαν τουρίστες και να γνωρίσετε την πόλη, έτσι όπως δεν την έχετε ξαναδεί.

Η Voria.gr σας προτείνει τρόπους για να κάνετε τουρισμό, χωρίς να φύγετε από την πόλη και να κυλήσουν πιο ευχάριστα οι μέρες του Αυγούστου για εσάς και την παρέα σας:  

Καραβάκια

Απολαύστε μια μίνι κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό κόλπο με τον «Κωσταντή» και τον «Άγιο Γεώργιο». Με τα καραβάκια της «Thessaloniki Waterways» μπορείτε να μεταβείτε από και προς το κέντρο της πόλης, για μια βουτιά ή για έναν καφέ στις κοντινές παραλίες της Περαίας και των Νέων Επιβατών. Η θαλάσσια διαδρομή διαρκεί περίπου μία ώρα, και κοστίζει 3 ευρώ και 2,5 το μειωμένο εισιτήριο, για παιδιά κάτω των δέκα ετών, για φοιτητές και ΑμΕΑ. Καθημερινά εκτελούνται περίπου δέκα δρομολόγια, από τις 10 το πρωί έως τις 21.30 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε εδώ. Διαλέξτε, λοιπόν, το δρομολόγιο που σας βολεύει και σπεύσατε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή στον Λευκό Πύργο για να επιβιβαστείτε!

Κάντε ξενάγηση με λονδρέζικο στυλ

Ίσως γνωρίζετε τη Θεσσαλονίκη, ειδικά εάν μένετε καιρό και εργάζεστε εδώ. Πόσο καλά ξέρετε όμως τα αξιοθέατα και τα ιστορικά μνημεία της; Εκμεταλλευτείτε τον ελεύθερο χρόνο του καλοκαιριού για να κάνετε μια βόλτα με τα ανοικτού τύπου κόκκινα λεωφορεία «Thessaloniki Sightseeing». Η διαδρομή κρατάει 70 λεπτά και το λεωφορείο κάνει 8 στάσεις στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης: Λευκός Πύργος, Αρχαιολογικό Μουσείο, Αγία Σοφία, Άγιος Δημήτριος, Βυζαντινά Κάστρα, Αψίδα Γαλερίου, Πλατεία Αριστοτέλους, Λιμάνι Θεσσαλονίκης. Πάνω στο λεωφορείο μαθαίνετε ή ξαναθυμάστε την ιστορία των μνημείων και στη συνέχεια κατεβαίνετε για εκείνη την επίσκεψη που πάντα θέλατε να κάνετε αλλά όλο την αναβάλλετε. Βρείτε πληροφορίες για τα εισιτήρια και τη διαδρομή του λεωφορείου εδώ.

...ή προτιμήστε τον ΟΑΣΘ

Πρόκειται επίσης για μια εναλλακτική ξενάγηση, κάπως πιο οικονομική από το κόκκινο λεωφορείο. Ο λόγος για την πολιτιστική γραμμή 50, που επίσης υπόσχεται να σας κάνει βόλτα στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης. Η γραμμή αυτή λειτούργησε για πρώτη φορά το Σεπτέμβρη του 2009 και από τότε μέχρι σήμερα αποτελεί το must της Θεσσαλονίκης για τους τουρίστες (και όχι μόνο) που θέλουν εύκολα να βρεθούν σε όλα τα πολιτιστικά σημεία αναφοράς της πόλης! Δείτε εδώ τα δρομολόγια της πολιτιστικής γραμμής 50.

Επισκεφθείτε τα μουσεία

Θυμάστε εκείνο το μουσείο για το οποίο είχατε ακούσει και υποσχεθήκατε στον εαυτό σας ότι θα πάτε αλλά δεν το κάνατε ποτέ; Ε, λοιπόν, τώρα είναι η ώρα να το επισκεφθείτε! Η Θεσσαλονίκη είναι κοιτίδα πολιτισμού και ακόμη κι αν δεν είστε από τους πιο ...διαβασμένους, μην φοβάστε, δεν πρόκειται να βαρεθείτε καθώς υπάρχουν αρκετά πρωτότυπα μουσεία για όλα τα γούστα. Πάντως, εμείς σας προτείνουμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το οποίο έχει πολλές εκδηλώσεις προγραμματισμένες για αυτόν τον Αύγουστο! Δείτε εδώ αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις.

Δροσιστείτε σε μια πισίνα

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν πολλά κολυμβητήρια, καθώς επίσης και αρκετά ξενοδοχεία με ωραιότατες πισίνες, όπου μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας παράλληλα με έναν καφέ ή ένα ποτό. Βρείτε το κοντινότερο, φορέστε το μαγιό σας και πηγαίνετε για μια βουτιά. Επίσης, αν έχετε παιδιά ή θέλετε να νιώσετε την αδρεναλίνη να ανεβαίνει υπάρχει πάντα η επιλογή της Waterland στους Ταγαράδες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν τα εξής κολυμβητήρια:

⦁    Εθνικό Κολυμβητήριο
⦁    Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο  
⦁    ΧΑΝΘ
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Καλαμαριάς
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Πανοράματος
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Νεάπολης- Συκεών
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Παύλου Μελά
⦁    Δημοτικό Κολυμβητήριο Τούμπας

Πισίνες σε ξενοδοχεία

Aqua Club Spa - Hotel-Nikopolis

Domotel Les Lazaristes

Ocean Club

SKY Pool "THE MET HOTEL"

Hyatt Regency Thessaloniki Pool

Makedonia Palace - Pool Bar

Capsis Roof Garden

Philippion Hotel – Pool

Electra Palace

Δείτε ταινίες κάτω απ' τα αστέρια

Τι πιο όμορφο το καλοκαίρι από το θερινό σινεμά; Ευτυχώς, από αυτήν την πόλη δεν λείπουν οι θερινοί κινηματογράφοι. Μόνος / μόνη ή με παρέα, πηγαίνετε στον πιο κοντινό (υπάρχουν αρκετοί και στο κέντρο και περιφερειακά) και διασκεδάστε με ταινία και ποπκορν.

Τα θερινά σινεμά της Θεσσαλονίκης:

⦁    «Άλεξ», στη διασταύρωση Ιασονίδου με Ολύμπου, τηλ: 2310265884, 2310269403.
⦁    «Απόλλων», στη Σχολή Τυφλών, τηλ: 2310828642.
⦁    «Αύρα», στην Καλαμαριά, τηλ: 2310454525.
⦁    «Ελληνίς», απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, τηλ: 2310292304.
⦁    «Ναταλί», στην παραλία στο ύψος της Παλιάς Ηλεκτρικής Εταιρείας, τηλ: 2310829457.
⦁    «Πανόραμα», δίπλα από τις εγκαταστάσεις του δημοτικού κολυμβητηρίου και των γηπέδων, τηλ: 2310346720.
⦁    «Πυλαία», στο χώρο του υπαίθριου θεάτρου, δίπλα από το πέτρινο πολιτιστικό κέντρο στην οδό Πολυτεχνείου, τηλ: 2313 302-635.
⦁    «Θερμαΐς», στη Θέρμη, τηλ: 2310463423.
⦁    «Άλσος», στη Δενδροφυτεία στις Συκιές, τηλ: 2310200190.
⦁    «Τζένη Καρέζη»,  στην Πολίχνη, τηλ: 2310600696.
⦁    «Σινέ Παράδεισος»,  στην περιοχή Στρεμπενιώτη στη Νεάπολη, τηλ: 2310631700.

Πηγαίνετε θέατρο

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι στο Βασιλικό Θέατρο το έργο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας», σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.
 
«Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας» είναι η απόλυτη ιστορία αγάπης, με φόντο την ελληνική ύπαιθρο και ήρωες βοσκοπούλες και πιστικούς, τσέλιγκες και χωριατοπούλες, πλούσιους και φτωχούς, νέους και γέρους, που μπλέκονται όλοι μαζί σε ένα κουβάρι έρωτα, πάθους, παρεξηγήσεων, μυστικών και ανατροπών.
 
Το έργο του Δημητρίου Κορομηλά, γραμμένο σε ιαμβικό δεκαπεντασύλλαβο, με αποκορύφωμα το θρυλικό τραγούδι «Μια βοσκοπούλα αγάπησα, μια ζηλεμένη κόρη», μιλά για τη χαμένη μας αθωότητα, συγκινεί με την αυθεντικότητά του και παραμένει διαχρονικό.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για τις ημέρες και ώρες των παραστάσεων εδώ