Skip to main content

Επτά νεαροί ρήμαζαν περίπτερα και καταστήματα στις Σέρρες

Αφαίρεσαν καπνικά είδη, αλκοολούχα ποτά και χρηματικά ποσά η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις 26.000 ευρώ - Μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία

Εξιχνιάστηκαν μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, πολυάριθμες περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών σε περίπτερα και κατάστημα με ψιλικά είδη, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 7 ημεδαπών ηλικίας από 16 έως και 27 ετών, για το αδίκημα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής.

Ειδικότερα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία της έρευνας έχει προκύψει ότι οι παραπάνω, ενεργώντας με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, κατά το χρονικό διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτώβριου του 2015, διέρρηξαν 4 περίπτερα και κατάστημα με ψιλικά είδη, από τα οποία αφαίρεσαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 700 ευρώ, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (laptop) καθώς και εμπορεύματα (αλκοολούχα ποτά, καπνικά είδη και στιγμιαία λαχεία), η αξία των οποίων ξεπερνά τα 25.500 ευρώ σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι οι νεαροί άντρες μεταπωλούσαν τα κλοπιμαία αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.

Μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή, καθώς και σε χώρο που χρησιμοποιούσαν οι δύο (23χρονος και 27χρονος) εξ αυτών και αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο εκ των δραστών, (16χρονος και 23χρονος), έχουν απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα και κατά το παρελθόν, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.