Skip to main content

ΕΠΟ: Ας γίνουμε όλοι ένα στεκόμενοι στο πλευρό της Εθνικής

Η Ομοσπονδία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους φιλάθλους της γαλανόλευκης ώστε να στηρίξουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο φιλικό με την Ελβετία

Κάλεσμα σε όλους του φιλάθλους της Εθνικής Ελλάδος ποδοσφαίρου ώστε να στηρίξουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκινώντας από το αποψινό φιλικό παιχνίδι εναντίον της Ελβετίας στο ΟΑΚΑ (20:00, Epsilon TV), στη νέα προσπάθεια που κάνει η «γαλανόλευκη» με ορίζοντα τα ματς του UEFA Nations League απηύθυνε η ΕΠΟ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

«Νέο ξεκίνημα για την Εθνική ομάδα! Ξεκίνημα που σηματοδοτούν τα φιλικά παιχνίδια με Ελβετία και Αίγυπτο, που αποτελούν το "πρόγευμα", την εισαγωγή, σε μια νέα πορεία, της οποίας το "κυρίως πιάτο" είναι η συμμετοχή στους ομίλους του Nations League και αργότερα στην προκριματική φάση του EURO 2020.

O Μίκαελ Σκίμπε και αρκετοί από τους διεθνείς έχουν αναφερθεί σε δηλώσεις τους στην προσπάθεια αυτή κι έχουν οι ίδιοι θέσει τους στόχους, που δεν είναι άλλοι από το να πάει η Εθνική ένα βήμα παραπέρα. Να πετύχει δηλαδή αυτό που δεν κατάφερε στους προκριματικούς του Μουντιάλ της Ρωσίας, αλλά και -νωρίτερα- στους αντίστοιχους του EURO της Γαλλίας το 2016. Κι ας έφτασε στην "πηγή" των μπαράζ στην τελευταία της προσπάθεια, στην οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κροατίας.

Οι απαιτήσεις είναι υψηλές και η διαδρομή δεν είναι ποτέ εύκολη. Ωστόσο, προπονητής, ποδοσφαιριστές και μέλη του team, άπαντες οι εμπλεκόμενοι, δείχνουν τη διάθεση να πορευτούν με συναίσθηση της ευθύνης. Και η έννοια της ευθύνης, έχει όνομα: Πρόκριση! Συναίσθηση που αποτυπώθηκε από πολλά χείλη, κυρίως όμως με την εύγλωττη τοποθέτηση του εκ των αρχηγών Σωκράτη Παπασταθόλπουλου "Σταματάω από την Εθνική αν δεν προκριθούμε στα τελικά του Euro 2020"! Πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης στην οποία η Εθνική δοξάστηκε το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας, είχε συμμετοχή το 2008 και εξαιρετική παρουσία το 2012. Αποκατάσταση της φήμης και της αξίας μιας πρώην πρωταθλήτριας Ευρώπης με μία και μόνη συνταγή: την επίμονη και σοβαρή δουλειά. Πρόκριση, είτε μέσω της νέας διοργάνωσης της UEFA, του Nations League είτε δια της παραδοσιακής οδού, του προκριματικού ομίλου.

Στη νέα αυτή προσπάθειά τους, ο κ. Σκίμπε, οι συνεργάτες του και οι διεθνείς θα έχουν την αμέριστη στήριξη της Ομοσπονδίας, αλλά, τόσο η δική τους διάθεση, όσο και η επιθυμία των ανθρώπων της Ομοσπονδίας για διακρίσεις, χρειάζονται εκείνο το πλαίσιο στήριξης που θα δώσει στην Εθνική την ώθηση για το κάτι παραπάνω. Χρειάζονται τη συμπαράσταση των φιλάθλων. Εκείνη την πνοή που θα κάνει τους διεθνείς να νοιώσουν ότι δεν βαδίζουν μόνοι τους. Μια στήριξη που είχε η Εθνική ομάδα όλα τα τελευταία χρόνια, βασισμένη σε μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και εμπιστοσύνης που δεν έδειξε να διαταράσσεται, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές.

Όλοι μαζί λοιπόν, αρχής γενομένης από το φιλικό με την Ελβετία. Με όσο το δυνατόν περισσότερους φιλάθλους στο ΟΑΚΑ και με παλμό που θα ανανεώσει στους διεθνείς την πίστη ότι σε αυτό το καινούριο ταξίδι, συντροφεύονται ορθά και στηρίζονται από τον κόσμο τους. Με τον κόσμο που έχει απαιτήσεις, οι οποίες προφανέστατα ταυτίζονται με το όραμα των μελών της ομάδας. Γι' αυτό ας γίνουν "ένα". Ας γίνουμε όλοι ένα, γιατί όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί».