Skip to main content

Επιτυχημένη η εκδήλωση «Θάλασσα και Σπορ»

Τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τις πτυχές του υγρού στοιχείου προώθησε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Θάλασσα και Σπορ» που διεξήχθη το σαββατοκύριακο στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου.
Τον εναλλακτικό τουρισμό μέσα από τις πτυχές του υγρού στοιχείου προώθησε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση «Θάλασσα και Σπορ» που διεξήχθη το σαββατοκύριακο στο πλακόστρωτο του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη.

Οι χιλιάδες των επισκεπτών είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την εκδήλωση από τους εκθέτες που μετείχαν στο πρωτότυπο σαλόνι και το οποίο λειτούργησε υπό την αιγίδα του Δήμου και της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης. Ενημερώθηκαν για τις προϋποθέσεις που χρειάζονται για να ασχοληθούν με το ψάρεμα, τα θαλάσσια σπορ, την αυτόνομη κατάδυση, την ερασιτεχνική αλιεία, τις εναλλακτικές διαδρομές στις ακρογιαλιές της Ελλάδας, τα κάμπινγκ, την παραμονή τους σε αυτά, τα extreme sport, ενώ παράλληλα είδαν και θαύμασαν από κοντά ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει ο τομέας των σκαφών, των μηχανών και των φουσκωτών σκαφών.

Ο χρόνος που επιλέχθηκε για να διεξαχθεί η συγκεκριμένη εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν 57 συνολικά εκθέτες, μπορεί να θεωρηθεί ως ο ιδανικότερος, καθώς αυτή την περίοδο καταστρώνουν οι περισσότεροι τα πλάνα τους για τις καλοκαιρινές διακοπές και την ενασχόλησή τους με τη θάλασσα. Παρόντες στο πρωτότυπο σαλόνι ήταν και οι Ολυμπιονίκες της ιστιοπλοΐας, Κώστας Τριγκώνης και Ιορδάνης Πασχαλίδης, οι οποίοι το πρωί μοίρασαν δεκάδες αυτόγραφα σε μικρά παιδιά.

Παράλληλα το μεσημέρι παρουσιάστηκε το νέο φουσκωτό σκάφος με πατενταρισμένη αμφίβια τεχνολογία, η οποία αποτελείται από τρεις αναδιπλούμενους μηχανοκίνητους τροχούς που κάνουν την καθέλκυση και την ανέλκυσή του να μοιάζει με παιχνιδάκι.
«Μας ενθουσίασε η συμμετοχή του κόσμου που ήρθαν στο πλακόστρωτο της παραλίας και είδαν από κοντά όλα τα νέα σκάφη, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τον εναλλακτικό τουρισμό. Είναι μια καλή διέξοδος από τα καθημερινά προβλήματα και σίγουρα για πολλούς από εμάς αποτελούν τρόπο ζωής», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κώστας Τριγκώνης.

Παρών στο σαλόνι ήταν και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος εντυπωσιάστηκε από τα νέα σκάφη. «Πραγματικά είναι μια έκθεση που έχει να επιδείξει πολλά νέα μοντέλα και σκάφη, ενώ παράλληλα ενημερώνει το κοινό για όλες τις πτυχές που μπορεί να ασχοληθεί κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και όχι μόνο. Εύχομαι του χρόνου θα πράγματα να είναι ακόμη καλύτερα και οι εκθέτες περισσότεροι», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης.

Ο Τάσος Πολυζώης, έμπορος σκαφών, επεσήμανε ότι η «οικονομική κρίση μπορεί να υπάρχει, όμως ο Έλληνας είναι συνδεδεμένος με τη θάλασσα και σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να την αποχωριστεί. Έτσι έστω και μια μικρή πλαστική φθηνή βάρκα θα κάνει αυτό που θέλει», για να συμπληρώσει από την πλευρά του ο Θωμάς Μπακιρτζής, ιδιοκτήτης πολυχώρου εναλλακτικού τουρισμού: «Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια για να ενημερωθεί ο Έλληνας για το εναλλακτικό τουρισμό. Ο καιρός και η οικονομική κρίση ίσως στρέψει πολλούς προς αυτή την κατεύθυνση».