Skip to main content

Διαμαρτύρονται οι γονείς για το λουκέτο στα λυόμενα του 12ου Δημοτικού

Γονείς και δάσκαλοι του σχολείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση της δημοτική αρχής να βάλει λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο

Στη σύσταση επιτροπής, η οποία θα κληθεί να επιδείξει την καλύτερη δυνατή λύση για τα προβλήματα του 12ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής, αποφάσισε να προχωρήσει το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης γονείς και δάσκαλοι του σχολείου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, μετά την απόφαση της δημοτική αρχής να βάλει λουκέτο στο 12ο δημοτικό σχολείο το οποίο λειτουργεί στα λυόμενα, μετά από εκθέσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του δήμου, όπως σας ενημέρωσε από το πρωί η Voria.gr (δείτε εδώ). Στην επιτροπή θα συμμετάσχουν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, η αντιπολίτευση και εκπρόσωπος του συλλόγου γονέων.

«Διαμαρτυρόμαστε έντονα και με αγωνιά για την απόφαση μετεγκατάστασης του σχολείου», σημείωσε κατά την παρέμβασή της η πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Δήμητρα Καμπουράκη, η οποία ανέφερε ότι «το συγκεκριμένο κτήριο δεν είναι ακατάλληλο». Όπως όμως σημείωσε, «δεν υπάρχει κανένα σχολείο που να μπορεί να υποδεχθεί τους μαθητές του 12ου δημοτικού, καθώς όλα είναι ήδη επιβαρυμένα».

«Το σχολείο είναι χιλιομπαλωμένο και δεν μπορεί να πηγαίνουν εκεί παιδιά», απάντησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος χαρακτήρισε τεράστιο το πρόβλημα της σχολικής στέγης. Όπως εξήγησε, «έχουν κοπεί πολλά κονδύλια για τη σχολική στέγη».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς τόνισε ότι «εδώ και τρία χρόνια η δημοτική αρχή είναι με το κεφάλι στην λαιμητόμο, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι δεν μπορεί το συγκεκριμένο σχολείο να συνεχίζει σε αυτό το κτήριο». «Είναι όνειδος, δεν μπορεί να υπάρχει, το κτήριο έχει δομική επικινδυνότητα», σημείωσε, τονίζοντας πως δεν μπορούν να γίνουν άλλες εργασίες, καθώς δεν μπορεί να εκδοθεί πολεοδομική άδεια για κάτι τέτοιο.

«Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί το σχολείο αυτό να συνεχίσει να λειτουργεί», ξεκαθάρισε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Γιώργος Δημαρέλος. Η πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Έλλη Χρυσίδου κατά τη συνεδρίαση περιέγραψε με λεπτομέρειες τις ενέργειες στις οποίες είχε κάνει η δημοτική αρχή, υπογραμμίζοντας πως η μεταφορά στο διατηρητέο της Εκκλησίας, που τελεί υπό κατάληψη είναι προοπτική και όχι άμεση λύση. Σχετικά με την πρόταση για μεταφορά του σχολείου στο διατηρητέο στην  Βας. Όλγας και ο κ. Παππάς σημείωσε ότι η εκκλησία ζητά αντίτιμο για την παραχώρηση του κτηρίου και πως απαιτούνται πολλά χρήματα για την αποκατάστασή του.

Να παραμείνει το 12ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης στο κτήριο στο οποίο στεγάζεται αυτήν τη στιγμή, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής, έως ότου βρεθεί οριστική λύση πρότεινε, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Εντάξει» Σταύρος Καλαφάτης.