Skip to main content

Επιτροπή Σοφών εντός της Νέας Δημοκρατίας προαναγγέλει ο Τζιτζικώστας

Δεν είναι δυνατόν μια παράταξη όπως η ΝΔ, να μη δίνει τη δυνατότητα σε αυτά τα στελέχη να εκφράζονται για σοβαρά ζητήματα, δήλωσε ο Τζιτζικώστας.

Σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ θα δημιουργήσει Επιτροπή Σοφών, στην οποία θα συμμετέχουν οι πρώην πρωθυπουργοί, πρώην αρχηγοί και πρώην υπουργοί Εξωτερικών της ΝΔ, δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, η συγκεκριμένη Επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα για το κόμμα και για τα μεγάλα πολιτικά θέματα.

«Δεν είναι δυνατόν μια παράταξη, όπως η ΝΔ, με έμπειρα στελέχη, που έχουν προσφέρει στη χώρα, να μη δίνει τη δυνατότητα σε αυτά τα στελέχη να εκφράζονται για σοβαρά ζητήματα ή όταν η παράταξη πρέπει να 'χαράξει' στρατηγικές. Δεν είναι δυνατόν σε σημαντικές επιλογές να μην προστρέχουμε στην ίδια μας την ιστορία και στους ανθρώπους που έχουν συμβάλει τόσο», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Τα βασικά σημεία της συνέντευξης του Απόστολου Τζιτζικώστα στο ραδιόφωνο του «ΣΚΑΪ» είναι τα εξής:

- Για το γεγονός ότι δεν είναι κοινοβουλευτικός:
Στη ΝΔ είχαμε μάθει να κερδίζουμε τις μάχες στη Βουλή και να τις χάνουμε στην κοινωνία. Αυτό θα αλλάξει.
Διαχρονικά τις κοινοβουλευτικές μάχεσαι τις κερδίζουμε, έχουμε πολύ καλύτερα κοινοβουλευτικά στελέχη από τα αλλά κόμματα και νέο συμβαίνει αυτό χάνουμε στην κοινωνία. Το κοινοβούλιο είναι ο βασικός πυλώνας της Δημοκρατίας, δεν τον καταργούμε. Αντίθετα, υπάρχει το εξής οξύμωρο: ενώ κερδίζουμε όλες τις μάχες στην Βουλή, στην κοινωνία τις χάνουμε. Στην κοινωνία συνεπώς πρέπει να στραφεί η ΝΔ. Διότι από το 2004 που μας εμπιστεύτηκαν 3.600.000 άνθρωποι, στις εκλογές του προηγούμενου Σεπτεμβρίου μας εμπιστεύτηκαν 1.200.000 έχουμε χάσει πάνω από 2.000.000 ψηφοφόρους. Άρα στην κοινωνία είναι το πρόβλημα.

- Για το μνημόνιο:
Εγώ δεν συμφωνώ με αυτούς που λένε ότι το μνημόνιο έριξε την ΝΔ.
Αποδείχτηκε τελικά ότι το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο» ήταν ένα ψευτοδίλημμα. Ήταν η δημιουργία μια λογικής που λέει ότι πρέπει κάτι να βρούμε ώστε να συντηρούμε τις σχέσεις εξουσίας. Οι άνθρωποι που σήκωσαν τη σημαία του αντιμνημόνιου σήμερα έρχονται και φέρνουν το χειρότερο μνημόνιο. Άρα λοιπόν ας φύγουμε από ψευτοδίλημματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει ένα μνημόνιο γεμάτο ιδεοληψίες, που έχει την λογική ότι συντηρούμε ένα τεράστιο κράτος βραδυκίνητο αναποτελεσματικό. Τον προηγούμενο Αύγουστο η ΝΔ δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, αλλά κατέφυγε στη μόνη επιλογή που είχε εκείνη τη στιγμή για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρώπη.

- Για την φοροεπιδρομή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:
Το θέμα είναι με βάση ποια ιδεολογία αντιμετωπίζουμε αυτή την κρίση. Η κρίση αυτή από το ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζεται με την ιδεοληψία της συντήρησης ενός υδροκέφαλου και αναποτελεσματικού κράτους.
Τους ενδιαφέρει μόνο πως θα γίνει να συντηρήσουμε ένα υδροκέφαλο κράτος αναποτελεσματικό. Η παραγωγή πλούτου είναι κάτι που δεν τους ενδιαφέρει. Δεν υπάρχει στήριξη της ελεύθερης οικονομίας. Αν δεν παράγεις πλούτο δεν μπορείς ούτε τους αδύναμους συμπολίτες να στηρίξεις, όπως ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ταυτόχρονα έρχονται και βάζουν φόρο σε ό,τι κινείται προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ιδεοληψίες τους, να συντηρήσουν δηλαδή το αναποτελεσματικό κράτος. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά, διότι βάζοντας φόρους στην ιδιωτική εκπαίδευση, στους αγρότες, ακόμη και στα γηροκομεία, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να αυξήσουν τη μαύρη οικονομία, να μην πιάσουν τους στόχους και συνεπώς σε λίγους μήνες από τώρα να αντιμετωπίσει εκ νέου η χώρα ένα τεράστιο πρόβλημα με τους δανειστές και το πρόγραμμα. Η λύση είναι να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, κι αυτό εγώ θα ζητήσω την επόμενη μέρα κιόλας των εκλογών, για να αξιώσουμε από τους δανειστές να στραφεί όλο το πρόγραμμα σε έναν αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αν αύριο η ΝΔ είναι κυβέρνηση και είμαι στην προεδρία της, αυτή τη λογική θα την καταψηφίζω ως ΝΔ. Θα ζητήσω από τους δανειστές το στόχο και θα ξεκινήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις, θα δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις, θα ενεργοποιήσουμε τον Αναπτυξιακό Νόμο, που δεν υπάρχει στη χώρα, θα αρχίσουμε επιτέλους το νέο ΕΣΠΑ, που καθυστερεί και χάσαμε ήδη δυο χρόνια, θα δημιουργήσουμε ένα σταθερό περιβάλλον για το επιχειρείν.

Αναφερόμενος στο Ασφαλιστικό, ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι «δεν μπορεί να λυθεί με το πάτημα ενός κουμπιού» και πως η μόνη λύση είναι να τονωθεί η παραγωγή πλούτου, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να έρθουν στη χώρα επενδύσεις. Επίσης, τόνισε πως πρέπει να δοθούν κίνητρα σε τρίτεκνους και πολύτεκνους, διότι το δημογραφικό είναι μείζον εθνικό θέμα, που απειλεί και το ασφαλιστικό.

Επίσης, ο κ. Τζιτζικώστας κλήθηκε να να σχολιάσει την υπόθεση Φλαμπουράρη και είπε πως «η Αριστερά δεν μπορεί να ευαγγελίζεται την ηθική και να μην την κάνει  πράξη. Γιατί ακόμα και σήμερα δεν απαντούν στην ουσία για το θέμα Φλαμπουράρη; Είναι μια βαθιά ανήθικη ιστορία, στην οποία δεν έχουν απαντήσει επί της ουσίας».

Όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών, σημείωσε ότι «δεν μπορείς με τα παλιά φτηνά κόλπα να αποπροσανατολίσεις την κοινωνία. Να μπει τάξη, αλλά όχι προσχηματικά για να κρύψουν τα βασικά προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας...» και τόνισε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει το παλιό, όχι το νέο, όπως ευαγγελιζόταν».