Skip to main content

Επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ ο διακεκριμένος συγγραφέας και δημοσιογράφος Bruce Clark

Το ΑΠΘ τιμά το πολυσχιδές έργο του Βρετανού δημοσιογράφου και συγγραφέα

Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Henry Bruce Greer Clark θα αναγορευθεί σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 18.30 στην Aίθουσα Tελετών του ΑΠΘ.

Ο Henry Bruce Greer Clark σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και στη συνέχεια εργάστηκε στο Πρακτορείο Reuters, καθώς και σε σημαντικές βρετανικές εφημερίδες, όπως οι Times και οι Financial Times. Το μεγαλύτερο μέρος της επαγγελματικής του πορείας, ωστόσο, το πέρασε στο περιοδικό The Economist, όπου, εκτός από διευθυντικές θέσεις στην έντυπη έκδοσή του, είχε και την αρχισυνταξία του blog “Erasmus” στην ιστοσελίδα του περιοδικού, το οποίο εξετάζει τη σχέση της θρησκείας με τη δημόσια πολιτική.

Εκτός από την πολυετή προσφορά του στο δημοσιογραφικό επάγγελμα, o Clark διαθέτει σημαντικό συγγραφικό έργο. Έχει γράψει το βιβλίο Twice a stranger (ελληνικός τίτλος: Δυο φορές ξένος), το οποίο διερευνά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1923 και τις επιδράσεις της σε Ελλάδα και Τουρκία, ενώ πρόσφατα εξέδωσε και το Athens: City of Wisdom, μια ιστορία της Αθήνας από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Έχει γράψει επίσης ένα βιβλίο για την μετακομμουνιστική Ρωσία, αφού ήταν ανταποκριτής στη Μόσχα. Ομιλεί άριστα ρωσικά και ελληνικά, και έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η Χορωδία Νέων Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος.