Skip to main content

Συγκίνησε ο Διονύσης Σαββόπουλος στο ΑΠΘ (φωτο+video)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Φιλολογίας και τραγούδησε μαζί με το κοινό αγαπημένα τραγούδια.

Τον κορυφαίο σύνθετη, στιχουργό και ερμηνευτή Διονύση Σαββόπουλο τιμά σήμερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με αναγόρευση σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, ως αναγνώριση της μακράς και διακεκριμένης προσφοράς του στην ελληνική μουσική και στιχουργική.

Ο κ. Σαββόπουλος έφτασε στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα και κατά την είσοδό του, δήλωσε: «Δεν κρύβω τη χαρά μου κυρίως επειδή αισθάνομαι ότι εμμέσως αναγνωρίζεται η τέχνη μας, των τραγουδοποιών. Αν δεν κάνω λάθος είναι η πρώτη φορά που ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αναγνωρίζει την τέχνη των τραγουδοποιών. Χίλια ευχαριστώ από καρδιάς».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ομόφωνης απόφασης του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ, ο τιμώμενος προσέφερε για πολλά χρόνια και με άριστα αποτελέσματα στη μελέτη και την ερμηνεία του ελληνικού τραγουδιού.

Κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας ανέφερε πως ο Διονύσης Σαββόπουλος θα μπορούσε να αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών, στο τμήμα Νομικής όπου γράφτηκε το 1962, όμως αναγορεύεται στο τμήμα Φιλολογίας για το μαγικό του παιχνίδι με τις λέξεις. «Εκατομμύρια είναι οι θαυμαστές του Σαββόπουλος γιατί ο στίχος ακουμπά στο θυμικό και συγκλονίζει», είπε και ανέφερε δικές του εμπειρίες από αγαπημένους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου.

Μετά την αναγόρευσή του, ο Διονύσης Σαββόπουλος τραγούδησε σε κλίμα συγκίνησης μερικές από τις μεγαλτερες επιτυχίες του. Μάλιστα, το κοινό αλλά και ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, ζητούσαν επίμονα από τον δημοφιλή καλλιτέχνη να τραγουδήσει τη «Συννεφούλα», όπως και έγινε.