Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Επιθέσεις σε δημοτικούς αστυνομικούς στη διάρκεια ελέγχων

Δύο περιστατικά επιθέσεων σημειώθηκαν μέσα σε μια εβδομάδα στον δήμο Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια ελέγχων από δημοτικούς αστυνομικούς.

Δύο περιστατικά επιθέσεων καταγράφηκαν μέσα σε μία εβδομάδα σε βάρος δημοτικών αστυνομικών και ελεγκτών του δήμου Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, στο ένα από τα δύο συμβάντα, οι εμπλεκόμενοι κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή 25 Αυγούστου κατά τη διάρκεια ελέγχου στις καντίνες που βρίσκονται στην λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου. Την συγκεκριμένη ημέρα μεικτό κλιμάκιο από δημοτικούς αστυνομικούς και ελεγκτές ξεκίνησαν να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε καντίνες που βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο.

Σημειώνεται ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχουν την άδεια λειτουργίας της καντίνας και οι ελεγκτές τα τραπεζάκια που βρίσκονται έξω από αυτή.

Αφού το κλιμάκιο αρχικά φωτογράφισε τις καντίνες, στη συνέχεια πλησίασε μία από αυτές. Τη στιγμή εκείνη, όμως, ο ιδιοκτήτης της καντίνας επιτέθηκε στον ελεγκτή και βιαιοπράγησε εναντίον του.

Άμεσα οι δημοτικοί αστυνομικοί κάλεσαν την αστυνομία, ωστόσο, στο αστυνομικό τμήμα κατέληξαν όλοι οι εμπλεκόμενοι, καθώς μήνυση κατέθεσε και ο ιδιοκτήτης της καντίνας σε βάρος του ελεγκτικού κλιμακίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εκείνη την ημέρα να μη συνεχιστούν τελικά οι έλεγχοι για τις καντίνες, αφού ενεργοποιήθηκε η διαδικασία του αυτοφώρου και οι δημοτικοί αστυνομικοί και οι ελεγκτές έμειναν έως τα ξημερώματα στο τμήμα.

«Για το παρεμπόριο οι έλεγχοι πρέπει να γίνονται με την Ελληνική Αστυνομία. Εμείς ξεκινήσαμε από μόνοι μας με τις καντίνες, όμως στον πρώτο έλεγχο για άδεια λειτουργίας οι δημοτικοί αστυνομικοί βρέθηκαν στο αυτόφωρο» ανέφερε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα δημοτικής αστυνομίας Λευτέρης Κιοσέογλου.

Μια εβδομάδα αργότερα, ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε σε δημοτικό αστυνομικό, όταν έκοψε κλήση σε παράνομα σταθμευμένο όχημα επί της οδού Τσιμισκή. Το συμβάν έγινε την περασμένη Παρασκευή, με πρωταγωνιστές δύο δημοτικούς αστυνομικούς που είχαν βγει απογευματινές ώρες για έλεγχο και μια γυναίκα οδηγό.

Η αντίδραση της οδηγού ήταν έντονη, που συνέχισε με το όχημά της να ακολουθεί το αυτοκίνητο των δημοτικών αστυνομικών και να τους βρίζει. Όταν όμως οι αστυνομικοί σταμάτησαν για να ελέγξουν άλλο αυτοκίνητο στην Τσιμισκή, τότε εκείνη πέρασε με το όχημα της δίπλα από τον έναν δημοτικό αστυνομικό, χτυπώντας τον στο χέρι. Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και χθες η γυναίκα οδηγός πέρασε από το αυτόφωρο, όπου ζήτησε αναβολή της εκδίκασης.