Skip to main content

Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού που είχε κληρωθεί σημαιοφόρος

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου προκαλώντας φθορές.

Άγνωστα άτομα επιτέθηκαν τα ξημερώματα στο σπίτι όπου διαμένει η οικογένεια του 11χρονου Αφγανού, ο οποίος, αν και είχε κληρωθεί να είναι σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, τελικά παρέλασε με την ταμπέλα του σχολείου του, στην περιοχή της Δάφνης.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο σπίτι της οικογένειας του 11χρονου προκαλώντας φθορές.

Η οικογένεια διαμένει σε σπίτι στη Δάφνη, στο πλαίσιο του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όμως, όπως έγινε γνωστό από τον δήμο, σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.        

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ενώ ζητεί από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δηλώνει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές.

«Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους» τόνισε.

Την υπόθεση της επίθεσης ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.