Skip to main content

Επίθεση στη ΝΔ και τον Καλαφάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ Α' Θεσσαλονίκης

Η ΝΔ, ενώ θα έπρεπε να συμβάλει με τη στάση της στην ομόθυμη καταδίκη, υιοθετεί έναν ακραίο διχαστικό λόγο, λέει ο Δουίτσης.

Επίθεση στην ηγεσία της ΝΔ και στον βουλευτή Σταύρο Καλαφάτη, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, μέσω του συντονιστή της Νομαρχιακής Επιτροπής, Χρήστου Δουίτση, αναφορικά με τη στάση που έχει κρατήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους δράστες της επίθεσης εναντίον του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη.
   
"Η ΝΔ, ενώ θα έπρεπε να συμβάλει με τη στάση της στην ομόθυμη καταδίκη και στην αλλαγή σελίδας στην πόλη, υιοθετεί έναν ακραίο διχαστικό λόγο.  Εξακολουθεί να τον υιοθετεί γιατί έχει υπερδιπλωθεί σε μια μικροκομματική στρατηγική, θεωρώντας ότι ψαρεύοντας στα θολά νερά της ακροδεξιάς θα τη βγάλει κάπου αυτή η ιστορία" είπε ο κ.Δουίτσης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ- ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FΜ".
   
"To τέρας της ακροδεξιάς βίας κάποια στιγμή θα κατασπαράξει όχι μόνο αυτούς που το ταΐζουν αλλά όλη τη χώρα. Και θα έπρεπε όλος ο πολιτικός κόσμος να στέκεται ομόθυμα απέναντι σε αυτό το τέρας. Δεν το βλέπουμε αυτό από τη ΝΔ" πρόσθεσε.
   
"Η πραγματικότητα είναι πως στη ΝΔ η ακροδεξιά είναι ενδημικό είδος, σχεδόν από πάντα. Το πρόβλημα με το τώρα είναι πως η ακροδεξιά έχει την έκφραση της και σε ηγετικό επίπεδο και φαίνεται να διαμορφώνει και στρατηγική" συμπλήρωσε ο κ.Δουίτσης.
   
Παράλληλα κάλεσε τον βουλευτή της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρο Καλαφάτη, να ζητήσει συγγνώμη για όλα όσα είπε στην τοποθέτηση του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.
   
"Ο κ.Καλαφάτης το ελάχιστο που έχει να κάνει είναι να ζητήσει συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρωθυπουργό. Στην τοποθέτησή του στο δημοτικό συμβούλιο κατηγόρησε ευθέως τον πρωθυπουργό και τον ΣΥΡΙΖΑ για πολιτική βία, ανακάτεψε τους νεκρούς της Marfin, τα όσα γίνονταν το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Είναι πράγματα ειλικρινά ντροπιαστικά και γι΄ αυτούς που τα λένε και τα ισχυρίζονται και πολύ περισσότερο για τον δημόσιο διάλογο. Θα πρέπει να καταλάβουν στη ΝΔ και στην τοπική ΝΔ ότι η Θεσσαλονίκη έχει αλλάξει σελίδα" είπε ο κ.Δουίτσης.