Skip to main content

Επίθεση Σταθάκη σε ΝΔ: Υπονομεύουν την ασφάλεια δικαίου

O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξέφρασε την πεποίθησή του πως η αξιολόγηση θα έχει κλείσει έως το τέλος του έτους

Την αισιοδοξία του ότι η διαπραγμάτευση για την τρίτη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους, καθώς την ίδια βούληση εκφράζουν και οι θεσμοί, επισημαίνει ο Γιώργος Σταθάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κατηγορεί τη ΝΔ ότι «υπονομεύει την ασφάλεια δικαίου, σπεύδοντας να υιοθετήσει άκριτα οτιδήποτε εμφανίζεται να διεκδικεί ο κάθε υποψήφιος επενδυτής. Με τον τρόπο αυτό», προσθέτει ο υπουργός, «τροφοδοτεί ελπίδες ότι το θεσμικό πλαίσιο ενδεχομένως να "χαλαρώσει" και οι νόμοι να εφαρμοστούν κατά το δοκούν, είτε επειδή η νυν κυβέρνηση θα υποκύψει σε εκβιασμούς είτε επειδή κάποια μέρα η ΝΔ θα επιστρέψει στη διακυβέρνηση και θα ικανοποιήσει κάθε αίτημα».

Ο υπουργός προαναγγέλλει «δικαιότερο και πιο διάφανο» κοινωνικό τιμολόγιο, εξηγώντας ότι όσες οικογένειες λαμβάνουν εισόδημα αλληλεγγύης θα έχουν έκπτωση μέχρι και 80% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ σταδιακά αυτό θα κλιμακώνεται μέχρι το 20% ανάλογα με την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση.