Skip to main content

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Δημοκρατία για τη λίστα Λαγκάρντ

Βολές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί.

Βολές εναντίον της Νέας Δημοκρατίας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή δηλώσεις του Ερβέ Φαλτσιανί, του ανθρώπου που αποκάλυψε την λίστα της τράπεζας HSBC,  σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο Φαλτσιανί «δήλωσε ότι είδε από την κυβέρνηση Τσίπρα, προσπάθειες να αποκαλυφθεί η αλήθεια, κάτι που δεν είχε διαπιστώσει στο παρελθόν. Δήλωσε, επίσης, ότι "αν η επόμενη κυβέρνηση αφήσει [τους εισαγγελείς] να εργαστούν, θα τα καταφέρουμε"».

Πιστεύει κανείς ότι, αν η επόμενη κυβέρνηση αποτελείται από τους φίλους του κυρίου Παπασταύρου, η έρευνα θα προχωρήσει;

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι όλα θα έρθουν στο φως. Η ΝΔ του κ. Μεΐμαράκη, ο οποίος απάντησε σήμερα (συνέντευξη στην «Καθημερινή») πως ο κ. Σαμαράς (μυστικοσύμβουλος και άνθρωπος «ειδικών αποστολών» του οποίου ήταν ο κ. Παπασταύρου) «κράτησε όρθια την χώρα», μπορεί να πει το ίδιο;»

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Ο βίος και η πολιτεία 40 χρόνων της  δικομματικής εναλλαγής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπου τα σκάνδαλα και οι «εξυπηρετήσεις» σκοτεινών συμφερόντων διαδέχονταν το ένα το άλλο, απαντά από μόνος του».