Skip to main content

Επίθεση προέδρου της ΑΔΕΔΥ στον ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίαση των επιτροπών

Aπό τη σημερινή συνεδρίαση των επιτροπών απουσιάζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο κατά του Νίκου Δένδια,

Το σύνθημα που φώναζαν "τα παιδιά του ΣΥΡΙΖΑ στους δρόμους" πριν γίνουν κυβέρνηση θύμισε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Στ. Κουτσιουμπέλης ανοίγοντας την σημερινή κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής στις οποίες έχει εισαχθεί για επεξεργασία το πολυνομοσχέδιο των μέτρων και αντίμετρων.

Aπό την σημερινή συνεδρίαση των επιτροπών απουσιάζουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής μετά το χθεσινό πρωτοφανές επεισόδιο κατά του Νίκου Δένδια, ενώ στην σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής θα αποφασιστεί εάν θα παραβρεθούν στην Ολομέλεια.

Κατά την σημερινή διαδικασία θα γίνει ακρόαση εκπροσώπων 47 φορέων, μεταξύ των οποίων η ΑΔΕΔΥ, ο ΔΣΑ, το ΤΕΕ και κατ' άρθρων συζήτηση. Ανοίγοντας την συνεδρίαση ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ αφού κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θέλει να παραδώσει σιδηροδέσμια την χώρα στο μεγάλο κεφάλαιο υπενθύμισε το σύνθημα το οποίο φώναζαν όπως είπε διαδηλωτές του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση . "Πουλάτε την ΔΕΗ, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και την μάνα σας και φύγετε τσογλάνια" αυτό φωνάζετε τόνισε ι κ. Κουτσιουμπέλης "και τώρα τι κάνετε; Ξεπουλάτε τα πάντα"

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε υποσχεθεί αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και "και σήμερα θα ψηφίσετε να κατέβει στα 5.900 με φορολογικό συντελεστή 22%. Επιβαρύνεται τα φτωχά νοικοκυριά με 880, αυτό κάνετε" είπε.

Το ίδιο αιχμηρός ήταν και για τις περικοπές στις συντάξεις λέγοντας "όταν έφτιαχνε την προσωπική διαφορά ο κ. Κατρούγκαλος και του λέγαμε ότι την φτιάχνει για την κόψει μας έλεγε 'οχι'. Τι κάνετε σήμερα; ψηφίζετε την περικοπή της προσωπικής διαφοράς".

Σε ότι αφορά τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ είπε ότι βάζει ταφόπλακα στον συνδικαλισμό αφού συνδέει τις συνδικαλιστικές άδειες με τις αποδοχές. "Για να κάνουν οι μεγάλοι συνδικαλιστικοί φορείς όπως  η ΑΔΕΔΥ Συνέδριο θα πρέπει να πληρώσει 300.000 ευρώ. Για να είναι βιώσιμο το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει να δεκαπλασιάσουμε τις εισφορές. Επιδιώκετε να στρέψετε τους συνδικαλιστές εναντίον των εργαζομένων".