Skip to main content

Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Στη ΜΕΘ παραμένει η 22χρονη, την έσωσε το σακίδιό της

Η κατάσταση της άτυχης φοιτήτριας παραμένει σοβαρή, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς της έχει ξεφύγει τον κίνδυνο

Η 22χρονη που δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από άνδρα στην Ερμού νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός και η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή. Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς της, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή της.

Δείτε - Επίθεση με μαχαίρι στην Ερμού: Ήταν κατάσκοπος και με παρακολουθούσε, υποστήριξε ο δράστης - Δείτε βίντεο

Ο δράστης είχε χτυπήσει την άτυχη κοπέλα με μαχαίρι δύο φορές στην ωμοπλάτη, κοντά στην καρδιά, με αποτέλεσμα να υποστεί μεγάλη αιμορραγία, καθώς το βάθος των δύο τραυμάτων ήταν τέσσερα δάκτυλα.

Η 22χρονη φοιτήτρια ναυτιλιακών έφθασε στο νοσοκομείο έχοντας τις αισθήσεις της και οι γιατροί, διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί πνευμοθώρακα (το μαχαίρι είχε τρυπήσει το θωρακικό τοίχωμα) ενώ είχε και ένα σπασμένο πλευρό.

Το τραύμα της άτυχης φοιτήτριας είναι βαθύ ενώ καίριο ρόλο στο να σωθεί έπαιξε το τσαντάκι που είχε μαζί της. Ο δράστης συνελήφθη από την αστυνομία, ωστόσο το κίνητρο της επίθεσης παραμένει άγνωστο.

Πώς συνέβη το πρωτοφανές περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας

Δράστης και θύμα δεν γνωρίζονταν και δεν είχαν προηγούμενα. Η κοπέλα ήταν η άτυχη περαστική, που έγινε δέκτης της μανίας του. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 13:30 στη συμβολή των οδών Ερμού και Φωκίωνος. Ο δράστης χρησιμοποίησε μαχαίρι 24 εκατοστών με λεπίδα 13 εκατοστών. Όταν έκανε την πράξη του, φώναζε ότι είναι πράκτορας και τρομοκράτης και γι’ αυτό τη μαχαίρωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάσχει από ψυχιατρική νόσο και έχει ιστορικό.

Στεκόταν με το μαχαίρι απαθής μέσα στη μέση της Ερμού

Εντύπωση προκαλεί και το βίντεο που τράβηξε η αναγνώστρια του του protothema.gr Λάουρα Σκιούτη, που δείχνει τον δράστη αμέσως μετά το μαχαίρωμα, να στέκεται απαθής στη μέση του πεζοδρόμου κρατώντας το μαχαίρι στα χέρια. Λίγο αργότερα, όπως δείχνει και το δεύτερο βίντεο, ο δράστης συνελήφθη από τους αστυνομικούς, που στέκονται γύρω του, ενώ περαστικός τον αποδοκιμάζει.

«Αλλοδαπός ήταν, της έχωσε το μαχαίρι και νόμιζα ότι θέλει να τη ληστέψει», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας που κάλεσε την Άμεση Δράση. Η κοπέλα φώναξε «βοήθεια, βοήθεια». Ο δράστης πέταξε τον σάκο. «Ήταν απαθής, δεν ήθελε να το σκάσει και να φύγει. Στάθηκε εκεί και την κοιτούσε», είπε η γυναίκα, που εκτίμησε ότι ήθελε να της επιτεθεί ξανά.

«Περίμενε να έρθουν να τον πιάσουν»

Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα όσα είδε να εκτυλίσσονται μπροστά του. «Μαχαίρωσε την κοπέλα στην πλάτη πίσω. Μετά πήγε στη μέση του δρόμου. Άφησε το μαχαίρι κάτω. Είχε ένα σακίδιο και περίμενε να έρθουν να τον πιάσουν», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν είπε τίποτα.