Skip to main content

Επίθεση κουκουλοφόρων σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο

Στο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκόπουλου, που είχε προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, βρισκόταν ένας υπήκοος Μπαγκλαντές.

Επίθεση σε περιπολικό που μετέφερε κρατούμενο εξαπέλυσαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι περίπου 20 κουκουλοφόροι, στην οδό Μαυροματέων, πίσω από την ΑΣΟΕΕ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Μαρκόπουλου, που είχε προορισμό τα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, βρισκόταν έναν υπήκοο Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε συλληφθεί για παρεμπόριο και προσαγόταν στον εισαγγελέα.

Οι κουκουλουφόροι επιτέθηκαν αιφνιδιαστικά στο περιπολικό και με πέτρες και άλλα αντικείμενα έσπασαν τα τζάμια και προξένησαν φθορές, ενώ οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν, μαζί με τον κρατούμενο, βγήκαν έξω και συνεπλάκησαν με τους επιτιθέμενους, ενώ ταυτόχρονα κάλεσαν ενισχύσεις.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες επιχείρησαν να πάρουν τον αλλοδαπό κρατούμενο, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί έφτασαν στο σημείο πολύ γρήγορα Ομάδες ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ και μια διμοιρία ΜΑΤ που κατάφεραν να τους τρέψουν σε φυγή. Οι κουκουλοφόροι κατέφυγαν στο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου, ενώ ο κρατούμενος μεταφέρθηκε με άλλο όχημα στην εισαγγελία.

Για το περιστατικό διενεργείται έρευνα από την Ασφάλεια, ενώ οι δράστες αναζητούνται.