Skip to main content

Επίθεση κατά πάντων από Μπουτάρη

Ξεσπάθωσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθώς επιτέθηκε με βαρύτατες εκφράσεις κατά του Κώστα Γκιουλέκα, του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, του Γιώργου Καρατζαφέρη και
της Χρύσας Κυριακού


Ξεσπάθωσε κατά του πολιτικού του αντιπάλου ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, καθώς σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατηγόρησε για μια ακόμη φορά τον Κώστα Γκιουλέκα ότι δεν παραιτείται από βουλευτής «για να την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια», αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι ευνοϊκό για τον ίδιο.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας που είδε το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με το οποίο η υπεξαίρεση στον Δήμο ανέρχεται στα 50 εκατ. ευρώ, ο επικεφαλής  της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη»,υποστήριξε ότι «δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει, αλλά θα επιδιώξουμε λύση με κάθε τρόπο και θα κατασχέσουμε την προσωπική περιουσία όσων εμπλέκονται. Η πολιτική ευθύνη είναι βαρύτατη».

«Αυτοί πρέπει να γυρίσουν τα λεφτά και δεν υπάρχει άλλος τρόπος από την κατάσχεση. Δεν μας ενδιαφέρει να πάνε φυλακή για να τους τρέφουμε κιόλας», συνέχισε ο κ. Μπουτάρης.

Σε αυτό το σημείο ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ υποψήφιος πέταξε και πάλι το μπαλάκι στον Κώστα Γκιουλέκα θέτοντας το ερώτημα για το πως θα αντιμετωπίσει την εν λόγω κατάσταση. Μάλιστα χαρακτήρισε «όμηρο του συστήματος Παπαγεωργόπουλου τον Κώστας Γκιουλέκας. Να μας πει πως θα αντιμετωπίσει την κατάσταση που αφήνει πίσω του κ. Παπαγεωργόπουλος, όταν αποδεικνύεται ότι  η "μαύρη τρύπα" στα Ταμεία του Δήμου ξεπερνάει τα 50 εκ. ευρώ και αυτός έχει στο ψηφοδέλτιό του "επίλεκτους" συνεργάτες του απερχόμενου δημάρχου. Το ερώτημα πρέπει να τεθεί και στους πολίτες».

Ο Γιάννης Μπουτάρης απάντησε και στις δηλώσεις Γκιουλέκα περί μεθοδευμένων δημοσιευμάτων για την υπεξαίρεση στο Δήμο, λέγοντας ότι τέτοιες θέσεις αποτελούν προσβολή για  την οικονομική επιθεωρήτρια και τις δικαστικές αρχές  που ερευνούν την υπόθεση και οι οποίες  λειτουργούν ανεξάρτητα και δεν παρακολουθούν τις πολιτικές εξελίξεις για να δίδουν κατευθυνόμενα, στοιχεία παραμονές των εκλογών. «Είναι δυνατόν να νομίζουν ότι εγώ έχω τη δυνατότητα να κάνω κάτι τέτοιο;».

Ερωτώμενος πως σχολιάζει τη συσπείρωση που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στους κόλπους της Κεντροδεξιάς, σε αντιδιαστολή με τη χαλαρά στήριξη στο πρόσωπό του από τις δυνάμεις της Αριστεράς, σημείωσε πως «όσοι προωθούν την υποψηφιότητα Γκιουλέκα βλέπουν να χάνεται η γη κάτω από τα πόδια τους. Αυτός που χάνει, βγάζει νύχια».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι αυτός δεν απευθύνεται σε οργανωμένες ομάδες, αλλά στους πολίτες. «Η έκκληση η δική μου είναι προς τους Θεσσαλονικείς. Δεν με ενδιαφέρει αν ο άλλος είναι Αριστερός, Δεξιός ή Τούρκος».

Σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο νυν δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, για απουσία του από τα δημοτικά συμβούλια, ο επικεφαλής της  «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» τόνισε ότι «αυτή είναι η άποψή του. Πάντα με στολίζει με διάφορα. Άλλωστε ο κ. Παπαγεωργόπουλος είναι το κακό παρελθόν της Θεσσαλονίκης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση Καρατζαφέρη, όπου ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ισχυρίζεται ότι ο κ. Μπουτάρης έχει προτείνει να μετονομαστεί σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ η οδός Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Ο κ. Καρατζαφέρης είτε είναι κακώς πληροφορημένος είτε είναι αναίσχυντος συκοφάντης. Τον καλώ επισήμως να ανακαλέσει και μελετώ την δυνατότητα να καταθέσω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση», ανέφερε.

«Την εθνική μου συνείδηση δεν μπορεί να την καπηλευθεί κανένας Βελόπουλος και κανένας Καρατζαφέρης. Αυτοί είναι οι γλύφτες», πρόσθεσε.

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον Μητροπολίτη Θεσσαλονικης, κ. Ανθιμο, επισήμανε ότι «δεν έχω τίποτε εναντίον του Παναγιώτατου. Σέβομαι την Εκκλησία και θα συνεργαστώ μαζί του σε επίπεδο θεσμών. Για τη σχέση  δε της οικογένειας μου με την Εκκλησία θα αναφέρω μόνο ότι το τέμπλο του Ι..Ν. της Αγίας Σοφίας  έγινε με δαπάνες του παππού μου». Σημείωσε, ωστόσο, ότι «αν θέλει ο Παναγιώτατος να ασχοληθεί με τα κοινά, ας αφήσει τα ράσα και ας γίνει πολιτικός».