Skip to main content

Επίθεση Καλαφάτη σε Μπουτάρη: Δεν είμαστε προικοθήρες

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατηγορεί τον δήμαρχο ότι φορτώνει στις πλάτες των δημοτών ένα δάνειο 20 εκατ. ευρώ.

Σκληρή επίθεση κατά της διοίκησης του δήμου Θεσσαλονίκης για το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρος Καλαφάτης, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητα και για προχειρότητα, αναφορικά με τη δανειοδότηση.

Κατά την ομιλία του ζήτησε αναβολή του θέματος και διαβούλευση με πλήρη και αναλυτική λίστα των έργων. Ο κ. Καλαφάτης κάλεσε τον δήμαρχο, αντί να πάρει δάνειο 20 εκατ. ευρώ από την ΕΤΕπ, να διεκδικήσει τα αποθεματικά που έδωσε στην κυβέρνηση.

«Ο δήμαρχος είπε ότι είναι μια προίκα για την επόμενη διοίκηση, αλλά η πρόκα έχει καταργηθεί. Εμείς δεν είμαστε προικοθήρες, εάν εννοεί εμάς. Με τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα αφαιρεί από την επόμενη διοίκηση να χρησιμοποιήσει την αποποίηση της κληρονομιάς», τόνισε.

Ο κ. Καλαφάτης σημείωσε ότι η διοίκηση φορτώνει στις πλάτες των δημοτών ένα δάνειο 20 εκατ. ευρώ «Κύριοι της διοίκησης δεν μπορείτε να διοικήσετε ούτε περίπτερο. Και έρχεστε σήμερα και ζητάτε να διαχειριστείτε ένα δάνειο μέχρι το 2042. Τότε λήγει η αποπληρωμή του δανείου. Με λίγα λόγια και την προηγούμενη ομιχλώδη συμπεριφορά σας προχωράτε σήμερα φορτώνετε ένα δάνειο 20 εκατ. ευρώ στις πλάτες των συνδημοτών μας», ανέφερε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.

Κατηγόρησε την διοίκηση Μπουτάρη για λίστα ευχών και όχι έργων, για θράσος και για δάνειο μαμούθ, ενώ έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση για το δάνειο. «Αποπνέει μιζέρια, ανασφάλεια, παλαιοκομματική αντίληψη. Σας έπνιξε η αγωνία τι θα παρουσιάσετε στην πόλη και αυτή με τη σειρά σας πνίγει την πόλη. Ο μόνος σας άγχος είναι να υπάρχουν δύο εργοτάξια για να εκλιπαρείτε μια ακόμη ευκαιρία. Θα θυμούνται το gay parade, τους ύμνους στον Κεμάλ, τελεφερίκ φαντάσματα, τη στήριξη στους παράνομους πωλητές του δρόμου, την ανικανότητα να στολίσει την πόλη τα Χριστούγεννα, το φιάσκο με τις αλατιέρες. Κι εσείς θέλετε με αυτό το παρελθόν να διαχειριστείτε το μέλλον της πόλης; Ξεκινήσατε ως ο δήμαρχος νέων ιδανικών και θα ολοκληρώσετε ως νέων δανεικών», ανέφερε ο κ. Καλαφάτης.

Μίλησε, επίσης, για πολιτικάντικη και παλαιοκομματική αντίληψη  και για «πρεμούρα της διοίκησης Μπουτάρη» για να βρει λεφτά, για να δείξει ότι έστω κάτι φτιάχνει λίγο πριν εκπνεύσει η θητεία της, να υπάρχουν κανά δυο εργοτάξια, και να φέρει πριν τις δημαιρεσίες για να πείσει τους συμβούλους».