Skip to main content

Επίθεση ΥΠΕΣ στο δήμο Ζακύνθου για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Το υπουργείο κατηγορεί τον δήμο του νησίου για το γεγονός ότι η δημοτική του αρχή δεν έχει προχωρήσει σε δεματοποίηση των απορριμάτων

Δριμεία ανακοίνωση, σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται το πρόβλημα των απορριμμάτων η δημοτική αρχή Ζακύνθου, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο δήμος Ζακύνθου δεν έχει επιδείξει συνέπεια στα συμφωνηθέντα την 23η Φεβρουαρίου, οπότε είχε συγκληθεί σύσκεψη στο νησί (με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, το γ.γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας-Ιονίου, τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, τη δημοτική αρχή Ζακύνθου). Στη διάρκεια της σύσκεψης, η δημοτική αρχή είχε δεσμευθεί ότι θα προχωρήσει σε δεματοποίηση των απορριμμάτων σε οποιονδήποτε από τους αδειοδοτημένους χώρους επιθυμεί.

Κατά τη συνάντηση εκείνη, σημειώνεται, ο δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς είχε επίσης δεσμευθεί ότι θα επικοινωνεί καθημερινά με τον γ.γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών Ευάγγελο Καπετάνιο, προκειμένου να τον ενημερώνει για την εφαρμογή του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος. Όμως «αυτό δεν συνέβη ποτέ. Αντίθετα, αυτό που συμβαίνει καθημερινά είναι η ραγδαία όξυνση του προβλήματος εις βάρος της υγείας των πολιτών της Ζακύνθου» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «η δημοτική αρχή της Ζακύνθου έχει συνομολογηθεί δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την επίλυση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο, που εκπνέει στις 30 Μαρτίου.

Και καταλήγει: «Το υπουργείο Εσωτερικών στις 30 Μαρτίου θα θέσει τη δημοτική αρχή αμετάκλητα προ της ρητής αυτής δέσμευσής της, ως βασική υπεύθυνη για την υποβάθμιση της καθημερινής ζωής της Ζακύνθου και τους κινδύνους για την υγεία των πολιτών της».