Skip to main content

Επίθεση ΑΝΕΛ σε ΝΔ για την κριτική στον Δημ. Καμμένο

Έντονες επικρίσεις κατά της ΝΔ από ΑΝΕΛ: «Έχετε στις τάξεις σας, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, στελέχη άλλοτε επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων»

Σφοδρή επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως «δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία, μεταξύ άλλων "είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων"», εξαπολύουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σε σημερινή τους ανακοίνωση, αναφορικά με την έντονη κριτική για το ζήτημα του Δημήτρη Καμμένου.

Όπως σημειώνει σε δήλωσή του ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Μοίρας, οι ΑΝΕΛ δεν αφήνουν «κανένα ίχνος να σκιάσει το δημοκρατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας και γι’ αυτό το λόγο χθες δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά στις αποφάσεις μέχρι να ακολουθήσουν οριστικά συμπεράσματα στην υπόθεση που προέκυψε αναφορικά με λογαριασμό βουλευτή μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ στηλιτεύουν «την εσπευσμένη ανάμιξη διαφόρων "προθύμων" στον πολιτικό θόρυβο ο οποίος δημιουργήθηκε».

Στρέφουν, ακόμη, τα βέλη τους συγκεκριμένα κατά της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία:

- «Είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.
- Έχουν αρνηθεί δημοσίως, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επικαλείται και η Χρυσή Αυγή, τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
- Έχουν ζητήσει να βαφτούν με αίμα τα σύνορά μας για να δοθεί λύση στο Μεταναστευτικό.
- Έχουν προσάψει στην Χρυσή Αυγή μονάχα το αδίκημα της «αντιποίησης αρχής» και «το πολύ καμιά σφαλιάρα σε μετανάστη» για να ‘χει να λέει η «προοδευτικιά δημοσιογραφία».

Καλούν, δε, να αναθεωρήσουν τη στάση τους κόμματα και δυνάμεις «τα οποία από τη μία πλευρά προτάσσουν την αρχή της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης των ρατσιστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουν περίπου ως ιδεολογικά «λεπρούς» όλους όσους πιστεύουμε στο Έθνος, στη Θρησκεία και στην Παράδοση - μαζί πάντοτε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και τη Δικαιοσύνη».

Καταλήγοντας, ο κ. Μοίρας απευθύνει έκκληση για ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση, «διότι η μικροπολιτική που ασκείται, ο λαϊκισμός και η κατασκευή εντυπώσεων δεν είναι απλά ότι αποσκοπούν να πλήξουν τη φυσιογνωμία ενός κόμματος ή την συνοχή μίας κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν την πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη γι’ αυτήν περίοδο».

Business Story
Off