Skip to main content

Επίθεση ακροδεξιών με μαχαίρι εναντίον προσφυγόπουλων στη Γερμανία

Τα άτυχα προσφυγόπουλα αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο στην Πόλη Ζέμπνιτς, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών οι οποίοι φώναζαν ακροδεξιά συνθήματα.

Επίθεση με μαχαίρι εναντίον τριών προσφυγόπουλων από τη Συρία πραγματοποίησε μια ομάδα νεαρών στην ανατολική Γερμανία και τα χτύπησε, προτού αρχίσει να φωνάζει ακροδεξιά συνθήματα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τα προσφυγόπουλα, τρία αγόρια ηλικίας 5, 8 και 11 ετών, αποβιβάζονταν από ένα λεωφορείο στην πόλη Ζέμπνιτς, περίπου 40 χιλιόμετρα ανατολικά της Δρέσδης, όταν δέχτηκαν την επίθεση των νεαρών.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει τα στοιχεία των δραστών, σχολιάζοντας μόνο ότι η ταυτότητά τους παραμένει ακόμη άγνωστη.

Οι αστυνομικοί που έσπευσαν στην περιοχή είδαν πολλούς νεαρούς, ηλικίας από 15 μέχρι 20 ετών, κοντά στο σημείο της επίθεσης αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι από αυτούς μετείχαν στο επεισόδιο.

Η Γερμανία έχει υποδεχτεί 1,1 εκατομμύριο πρόσφυγες και μετανάστες από πέρσι. Η υποστήριξη προς το αντιμεταναστευτικό, ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) έχει αυξηθεί κατακόρυφα από πέρσι, ιδίως στα ανατολικά κρατίδια όπου η ανεργία είναι σχετικά υψηλότερη σε σύγκριση με τα δυτικά.