Skip to main content

Επιθεωρητές Υγείας στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ μετά τις καταγγελίες

Ο υπουργός Υγείας διέταξε να διερευνηθούν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες οι ασθενείς αντιμετωπίζουν κινδύνους στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Μετά από εντολή του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού στον Γενικό Επιθεωρητή του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), Σταύρο Ευαγγελάτο, αύριο Δευτέρα θα μεταβεί στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλιμάκιο επιθεωρητών του ΣΕΥΥΠ με σκοπό τον άμεσο έλεγχο των καταγγελιών για κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς, καθώς, σύμφωνα με τους εργαζομένους, χειρουργούνται μόνο όσοι ασθενείς έχουν τα χρήματα να αγοράσουν τα απαιτούμενα υλικά (δείτε περισσότερα εδώ).

Παράλληλα, το πρωί της ίδιας μέρας, ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Στρατής Πλωμαρίτης και ο νέος διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός- που αναλαμβάνει αυτές τις μέρες τα καθήκοντά του- θα μεταβούν στο Νοσοκομείο προκειμένου να ενημερωθούν ενδελεχώς για το θέμα και να κινήσουν τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες.

Σημειώνεται ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σύρμω Κακάλη έχει παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, μετά τις καταγγελίες εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης. Η δικαστική λειτουργός ζητεί να εξακριβωθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της «έκθεσης» και ανέθεσε την έρευνα στην εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Αμαλία Μπακαλώνη ενώ οι καταγγέλλοντες θα κληθούν να καταθέσουν, ως μάρτυρες, σε πταισματοδίκη.