Skip to main content

Επιτέθηκε σε 3 νεαρούς για να ληστέψει τα κινητά τους ένας 29χρονος

Ο 29χρονος μετά την επίθεση σε ανήλικο προέβη σε δύο επιπλέον περιπτώσεις ληστειών στο κέντρο της πόλης, σε βάρος ισάριθμων νεαρών.

Σε άλλους δύο νεαρούς επιτέθηκε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο 29χρονος, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση σε ανήλικο, από το οποίο πήρε ένα κινητό τηλέφωνο στην περιοχή των Γιαννιτσών.

Κατά την έρευνα, έπειτα από τη σύλληψη του 29χρονου προέκυψε ότι, ο δράστης, προέβη την ίδια ημέρα σε δύο επιπλέον περιπτώσεις ληστειών στο κέντρο της πόλης, σε βάρος ισάριθμων νεαρών, από τους οποίους αφαίρεσε  με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Εν τω μεταξύ, εξιχνιάσθηκαν περίπτωση ληστείας και απόπειρας ληστείας στην περιοχή της Άνω Πόλης. Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία σε βάρος 22χρονου ημεδαπού (έγκλειστου σε Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων), ο οποίος, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τέλη Μαρτίου του 2015, μαζί με συνεργό του αφαίρεσαν με τη χρήση σωματικής βίας, από 25χρονο, ένα κινητό τηλέφωνο.

Επίσης, αστυνομικοί, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος 21χρονου για απόπειρα ληστείας, διότι τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, εισήλθε μαζί με συνεργό του σε καφενείο στην  περιοχή της Άνω Πόλης και με την απειλή μεταλλικού αντικειμένου, αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν χρηματικό ποσό από τον ιδιοκτήτη του καφενείου, πλην όμως η διέλευση αστυνομικού δικύκλου πλησίον του καταστήματος απέτρεψε την πράξη τους.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα αποσταλούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.