Skip to main content

Επιτελάρχης Γιούνκερ: Δεν θα γίνει ποτέ επιτυχία το Brexit

Θα είναι πάντα ένα δυσάρεστο γεγονός, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο, τόνισε ο Μάρτιν Σελμάιρ.

Το Brexit ποτέ δεν θα γίνει επιτυχία, τόνισε, σε συνέντευξή του, ο επιτελάρχης του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάρτιν Σελμάιρ.

«Θα είναι πάντα ένα δυσάρεστο γεγονός, τόσο για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και για το Ηνωμένο Βασίλειο», πρόσθεσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας στην ιστοσελίδα Politico.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, o κ. Σελμάιρ σημείωσε ότι το Brexit δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι επ' ωφελεία είτε των Βρυξελλών είτε του Λονδίνου και ευχήθηκε οι δύο πλευρές να το διαχειριστούν με «επαγγελματικό και ρεαλιστικό τρόπο».

Επέμεινε δε ότι οι συνομιλίες του κ. Γιούνκερ με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι στο Λονδίνο ήταν «εποικοδομητικές», παρά τον περί του αντιθέτου θόρυβο στον διεθνή Τύπο.

«Ο κ. Γιούνκερ δεν πρόκειται να αφιερώνει περισσότερη από μισή ώρα την εβδομάδα σε αυτό το θέμα, τις διαπραγματεύσεις θα χειριστεί ο Μισέλ Μπαρνιέ», συμπλήρωσε ο επιτελάρχης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σημειώνεται ότι οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την άκρως τεταμένη ατμόσφαιρα στην πρόσφατη συνάντηση της Τερέζα Μέι με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ντάουνινγκ Στριτ, όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagzeitung.