Skip to main content

Επιστροφή συνολικά 58 παράτυπων μεταναστών στην Τουρκία

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Επιστράφηκαν την Πέμπτη στην Τουρκία 25 παράτυποι μετανάστες (11 από την Αλγερία, 6 από το Πακιστάν, 4 από το Μαρόκο, 2 από τη Σρι Λάνκα, ένας από το Αφγανιστάν, και ένας Παλαιστίνιος – όλοι άνδρες) εκ των οποίων 19 είχαν απορριπτικές αποφάσεις σε β’ βαθμό, 3 ανακάλεσαν από τη βούλησή τους για παροχή ασύλου και 3 παραιτήθηκαν από τα αιτήματα για χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας.

Όπως ανακοίνωσε το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρησης της Προσφυγικής κρίσης, η επιστροφή ολοκληρώθηκε με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και συνδρομή προσωπικού του Frontex στο πλαίσιο υλοποίησης της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας.

Ακόμη, στο πλαίσιο υλοποίησης του διμερούς Ελληνο-Τουρκικού Πρωτοκόλλου Επανεισδοχής, επιστράφηκαν χθες, 13 Οκτωβρίου 2016, στην Τουρκία 30 παράτυποι μετανάστες (27 από το Αφγανιστάν και 3 από το Ιράν – 16 άνδρες, 11 γυναίκες και 3 συνοδευόμενα παιδιά) οι οποίοι δεν ζήτησαν άσυλο.

Παράλληλα, επιστράφηκαν 3 παράτυποι μετανάστες από την Τουρκία, όλοι άνδρες, χωρίς βούληση υποβολής αιτήματος ασύλου.

Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε ακτοπλοϊκώς με πλοίο ναυλωμένο από τον Οργανισμό Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.

Επίσης, στις 11 Οκτωβρίου 2016 παραδόθηκαν δύο Τούρκοι υπήκοοι μέσω του Συνοριακού Σταθμού των Κήπων Έβρου.