Skip to main content

Επιστρέφει στις 6 Μαϊου το «The Comic Con 2» στη Θεσσαλονίκη

Για τρεις ολόκληρες ημέρες το «The Comic Con 2» έρχεται να συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των κόμικς

Μετά την εντυπωσιακή, πρώτη «προσεδάφισή» του στον ελληνικό πλανήτη των κόμικς, τον Μάιο 2015, το Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con» επιστρέφει πιο δυναμικά, με ακόμη περισσότερες εκπλήξεις, events, διάσημους καλεσμένους, cosplayers και πολλά χάπενινγκς.

Για τρεις ολόκληρες ημέρες (06-08 Μαΐου 2016), στον γνώριμο και αγαπημένο χώρο (στην Αποθήκη Γ’ του λιμανιού της Θεσσαλονίκης), το «The Comic Con 2» έρχεται να συγκεντρώσει κάτω από μία στέγη όλους τους επαγγελματίες και τους λάτρεις των κόμικς στην Ελλάδα, φέρνοντας παράλληλα αυτό το κοινό σε επαφή με ό,τι νεότερο «παίζει» στον συγκεκριμένο χώρο στο εξωτερικό αλλά και με διάσημους δημιουργούς, καλλιτέχνες και performers.

Διάσημοι guests, λαμπερές παρουσίες

Ανάμεσα στους φετινούς καλεσμένους περιλαμβάνονται ο Ιταλός Paolo Mottura, ο σημαντικότερος σχεδιαστής τής νέας γενιάς τής Disney, ο Mike Collins, storyboard artist στην τηλεοπτική σειρά «Doctor Who» (με πολυετή θητεία στον χώρο της 9ης τέχνης), ο Cameron Stewart, σχεδιαστής του κόμικ «Fight Club 2» (αποτελεί συνέχεια της αγαπημένης ταινίας, που βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Chuck Palahniuk), ο Dražen Kovačević (γνωστός για τις δουλειές του στις «Les Humanoïdes Associés» και «Soleil Productions»), ο Guillermo Ortego, που έχει συνεργαστεί με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, και ο σκιτσογράφος-cartoonist Thierry Capezzone (με πολυετή θητεία σε κόμικς που απευθύνονται σε νεαρές ηλικίες, ο οποίος θα πραγματοποιήσει workshop για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών). Στη Θεσσαλονίκη επιστρέφει και ένας παλιός μας γνώριμος, ο William Simpson, storyboard artist της τηλεοπτικής σειράς φαινόμενο «Game of thrones» που μεταδίδεται αποκλειστικά από τα κανάλια Nova. Από τη διοργάνωση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και μια διεθνούς φήμης cosplayer: έτσι, στη Θεσσαλονίκη θα έρθει για να πραγματοποιήσει workshop και να συναντηθεί με έλληνες cosplayers η γερμανίδα Ezra.

Ελληνική δύναμη...

Από αυτήν τη μεγάλη γιορτή δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, ασφαλώς, οι έλληνες δημιουργοί. Έτσι, τη φετινή διοργάνωση θα τιμήσουν περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, ορισμένοι εκ των οποίων συνεργάζονται με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού. Ο επισκέπτης της «The Comic Con 2» θα γνωρίσει, παράλληλα, ελληνικές εκδοτικές εταιρείες παραγωγής κόμικ, καταστήματα που δραστηριοποιούνται στον χώρο και πολλά ακόμη. Έλληνες και ξένοι δημιουργοί θα έρθουν σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους χιλιάδες φανατικούς λάτρεις της δουλειάς τους, μέσα από workshops με συμμετοχή του κοινού, ειδικά master classes σχεδίασης κόμικ αλλά και ζωντανή συζήτηση με τους fans τους.

Για τα παιδιά

Στη διάρκεια του τριημέρου έχει προγραμματιστεί μια σειρά από δραστηριότητες ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά, που θα τα επιτρέψουν να ανακαλύψουν τα μυστικά αυτής της πολύ ιδιαίτερης μορφής τέχνης, συμμετέχοντας σε εξειδικευμένα workshops. Makeup artists θα βάψουν τα πρόσωπα των μικρών μας φίλων, ενώ στον πρώτο όροφο της Αποθήκης Γ’ τα παιδιά θα μπορέσουν να γνωρίσουν και να παίξουν επιτραπέζια παιχνίδια φαντασίας αλλά και να υποβάλουν ερωτήσεις στους προσκεκλημένους σχεδιαστές.

Κοινωνική ευθύνη

Σημειωτέον ότι το «The Comic Con 2» έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα, καθώς μέρος των εσόδων της φετινής διοργάνωσης θα διατεθεί στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής (ΚΕΑ). Παράλληλα, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δημιουργίες των παιδιών, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο το έργο του φιλανθρωπικού σωματείου.

Ωράριο λειτουργίας: 10.00-21.00

Τιμή εισόδου:

€5 (εισιτήριο ημέρας ενηλίκων)

€10 (εισιτήριο τριημέρου)

€8 (μειωμένο εισιτήριο τριημέρου - προπώληση)

€3 (για παιδιά ηλικίας έως 12 ετών. Σημειωτέον ότι τα παιδιά ηλικίας έως 12 ετών δικαιούνται δωρεάν είσοδο, εφόσον συνοδεύονται από ενήλικα (1 παιδί ανά ενήλικα).